Connect with us

Kultúra

Filmová noc pre vytrvalcov

Published

on

Reklama

Chystáte sa na tohtoročný filmový maratón? Celonočné premietanie sa začne v sobotu 30. apríla o 20.00 h v Kine Fontána. Všetci vytrvalci musia mať odvahu, výdrž a silný žalúdok.

Odvaha bude potrebná hneď pri Scott Pilgrim proti celému svetu. Film určený milovníkom rovnomenného komiksu a hráčom starých počítačových hier však môže prekvapiť aj “bežného” diváka. Kritici kladne hodnotia najmä fantasticky štylizovanú vizuálnu stránku, za ktorou však zaostáva obsah.

Reklama

Trailer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kjt4vhSqtFQ[/youtube]

Výdrž musia mať diváci, ktorí sa nechcú uliať a zdriemnuť si pri Skutočnej guráži. Western bratov Cohenovcov neponúka príliš veľa akcie a prestreliek. Je “iba” poctivým klasickým filmom s desiatimi nomináciami na Oskara a hviezdnym obsadením. Dej budujú najmä dialógy troch hlavných hrdinov. Cohenovci ponúkajú bizarné postavy a trochu humoru. Aj tentoraz sa zahrávajú s diváckou pozornosťou, preto nebude v druhej tretine maratónu čas oddychovať.

Pozriete si špeciálny – na zvukoch postavený trailer:

[vimeo]http://www.vimeo.com/19264027[/vimeo]

Iba pre silné žalúdky je posledná etapa – The Crazies. Recenzentmi veľmi dobre hodnotený horor, ktorý na začiatku dokáže úspešne vyvolať atmosféru strachu a nakoniec diváka poriadne vydesiť. To všetko s relatívne nízkym rozpočtom a realistickým vizuálom. Netreba však čakať lacno namaskovaných zombies, ale skutočné žijúce a vraždiace mŕtvoly.

Raritný trailer so spevom, ktorý mrazí:

[vimeo]http://www.vimeo.com/20147089?ab[/vimeo]

KALENDÁR ĎALŠÍCH PODUJATÍ

 

 

Populárne články