Connect with us

Kultúra

Na Young Art Show sa prihlásilo skoro 80 umelcov

Published

on

Reklama

Na siedmy ročník ojedinelého podujatia Young Art Show, ktoré predstavuje mladých začínajúcich výtvarníkov a študentov umenia sa prihlásilo až 79 umelcov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Rumunska, Ruska, Bieloruska, Indie a Pakistanu.

_CIN5208_w

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

Vernisáž sa uskutočnila v prvý októbrový piatok v Dome umenia Piešťany. Slávnostný večer moderovala Diana Hágerová spolu s hlavným organizátorom a autorom myšlienky Martinom Ševčovičom. Súčasťou vernizáže bola i módna prehliadka kolekcií mladých módnych dizajnérov ako Veronika Kostková, Petra Pršová, Libor Komosný, Terézia Feňovčíková, Lucia Sládečková a absolventov odevného dizajnu na Strednej umeleckej škole v Trenčíne.  Hudobne podujatie spestrilo vystúpenie rapera Vladisa. Výstavu Young Art Show 2014, ktorá prezentuje rôzne umelecké techniky – olejomaľbu, pastel, grafiky, textilný dizajn či fotografiu, si môžete pozrieť v piešťanskom Dome umenia do 31. októbra.

_CIN4621_w

„Prvým cieľom YOUNG ART SHOW je pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu. Dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci získať svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie,“ uvádza  organizátor podujatia a „otec“ myšlienky, mladý výtvarník z nášho regiónu, Martin Ševčovič. „ Druhým cieľom Young Art Show je edukačná činnosť. Vzbudiť záujem publika, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany, o výtvarné umenie. Našou veľkou snahou je získať si mladých ľudí, oboznámiť ich so súčasným výtvarným dianím, myslením a vzbudiť väčší záujem o dianie na Slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne.“

_CIN5383_w

Počas uplynulých ročníkov svoje diela v Piešťanoch prezentovalo spolu až 252 mladých autorov zo Slovenska, Čiech, Slovinska, Poľska, Maďarska. Okrem piešťanského podujatia sa Martinovi Ševčovičovi podarilo naše umenie vyviezť aj za hranice a zorganizovať Slovak Young Art Show  In Moscow v roku 2011 v priestoroch Slovenského Inštitútu v Moskve a v roku 2014 výstavuYoung Art Show  In Moscow v galérii Múzea súčasnej histórie Ruska. Svoje práce na nej predstavilo 20 výtvarníkov zo Slovenska a bola zároveň súčasťou Medzinárodného bienále mladého umenia v Moskve.

(Zdroj: Tlačová správa/red, Foto: Peter Čintalan )

Populárne články