Connect with us

Kultúra

Na Valentína komédia o priateľstve a láske

Published

on

Reklama

Hru v hlavnej úlohe s Božidarou Turzonovovou Vrátila sa raz v noci v podaní trnavského Divadla Jána Palárika uvedie Dom umenia 14. februára.

[singlepic id=25224 w=320 h=240 float=left]Komédia súčasného argentínskeho dramatika Eduarda Rovnera v réžii Emila Horvátha neopakovateľným spôsobom poodhaľuje dôležitosť priateľstva a lásky. Starý mládenec Manuel, pedikér a hráč v kaviarenskom orchestri, pravidelne chodí na hrob svojej matky, aby jej porozprával čo sa mu  všetko  za poslednú dobu prihodilo. Keď sa raz neuvážene preriekne a prezradí, že sa ide ženiť, čaká ho po návrate domov neuveriteľné prekvapenie. Jeho matka, ktorá už niekoľko rokov „odpočíva v pokoji“ vstala z hrobu, aby dozrela na to, koho si jej synáčik vybral za manželku. A začína sa roztáčať kolotoč komických situácií, zmätkov a nedorozumení, pretože iba Manuel matku vidí a počuje.

Reklama

Účinkujú: Božidara Turzonovová, Gregor Hološka, Andrea Kiráľová/Zuzana Šebová, Jozef Bujdák, Martin Križan, Vladimír Jedľovský, Ján Topľanský, Nina Kočanová, Tibor Vokoun.

-inf- foto: djp.sk

Reklama

Populárne články