Connect with us

Kultúra

Na TOPFEST-e aj losangelskí rockeri Rival Sons, už sa tešia na Slovensko

Published

on

Reklama

TOPFEST má pre fanúšikov ďalšiu hudobnú lahôdku, na festivale vystúpi po prvýkrát blues-rocková legenda z Los Angeles kapela Rival Sons. Skupina, ktorá koncertuje spolu s legendárnymi Black Sabbath, v Piešťanoch zahrá aj psychedelické piesne z albumu „Great Western Valkyrie“. Fanúšikov poteší i ochutnávkou nových songov z pripravovaného CD. Jay Buchanan, Scott Holiday, Robin Everhart a Mike Miley sľubujú, že piešťanské letisko zahrnú prívalom svojej energie. Trojdňový TOPFEST sa začína 30. júna.

Reklama

„Snažíme sa vždy prinášať veľa energie, chceme, aby naše koncerty boli naozaj živé. Vždy sme boli kapelou, ktorej nezáleží na tom, či hrá pre pár ľudí alebo pre tisícový dav. Zakaždým hráme naplno. Hudba aj nás – členov Rival Sons nabíja. Nezáleží na tom, či sme unavení alebo dokonca chorí, vždy ideme na doraz,“ vraví spevák kapely Jay Buchanan.

Rival Sons je americká skupina, ktorá hrá hard a blues rock. Vznikla v roku 2008 v Los Angeles a tvoria ju okrem frontmana Jaya Buchanana aj gitarista Scott Holiday, basgitarista Robin Everhart a bubeník Mike Miley. Kapela má na konte štyri albumy a kritici jej predpovedajú veľkú budúcnosť.

Reklama

Rival Sons 1_resize

„Na TOPFEST-e určite zahráme aj skladby z nášho ostatného albumu „Great Western Valkyrie“, ktorý prijala odborná aj laická verejnosť veľmi dobre. Naozaj nás to teší, že sa ľuďom páči. Máme zatiaľ samé pozitívne recenzie. Aj keď ho označujú za psychedelickú hudbu, vždy to znie ako pochvala,“ dodáva frontman.

Losangelskí rockeri aktuálne chystajú nový album „Hollow Bones“, ktorý by mal vyjsť 10. júna. Nie je vylúčené, že ochutnávku z neho zahrajú aj na TOPFEST-e. „Isté je jedno. Chceme, aby z koncertu odchádzali nabudení fanúšikovia a aj my. Slovensko, tešíme sa, ako to v Piešťanoch roztočíme,“ odkazuje na záver Jay Buchanan.

 

Najväčší rockový festival TOPFEST sa na Letisku v Piešťanoch začína 30. júna a potrvá do 2. júla. K tohtoročným headlinerom patria švédski rockeri Europe, nemeckí Guano Apes, ruská kapela Slot, britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, česká legenda Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, česká kapela Wanastowi Vjecy, Chinaski, slovenské Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X, Kvety v podpaží a ďalší umelci.

-lt/Zdroj: Propaganda House/Foto: Ladislav Novák a archív skupiny Rival Sons-

Populárne články