Connect with us

Kultúra

Na retrodisko prišli aj pionierky

Published

on

Reklama

Na štvrtú retrodiskotéku v Krakovanoch naozaj dorazili aj dve pionierky s pionierskou šatkou uviazanou v tvare jednotky. Podujatie sa konala v piatok 17. februára 2012, pretože my „postarší“ pamätníci pionierov a SZM už prebdenú noc tak ľahko nedospíme.

[singlepic id=25906 w=320 h=240 float=right]Ale poďme pekne od začiatku. Zábava v plnom prúde sa rozbehla krátko po zahájení DJ-om Borisom Seitlerom. Hneď od začiatku trafil na tú správnu strunu takmer všetkým účastníkom v sále. Či už československé starinky alebo zahraničné oldies nenechali sedieť ani tých najstarších účastníkov.

Reklama

Kto už nevládal, občerstvil sa v bare alebo niečím sladkým zaručene domácej výroby, či jaterničkou, klobáskou alebo párkom. Už druhý krát sme volili naj retromuža a naj retroženu z radov návštevníkov, pretože snahu o dobový vzhľad sme museli nejako motivovať do budúcnosti a odmeniť v súčasnosti. Víťazi obdržali cenný pohár ako pamiatku na ich nemalý úspech, pretože konkurencia bola veľká.

[singlepic id=25905 w=320 h=240 float=right]Po bohatej tombole, kde hlavnou cenou boli dve vstupenky na muzikál do Bratislavy, nasledovala každoročná rozlúčka s našou vernou spoločníčkou – basou. Smútočný sprievod viedol velebný pán farár za sprievodu plačiek mladších, starších i transvestických. Poďakovali a rozlúčili sa s milou basou za všetkých obyvateľov, za každý spolok a organizáciu z dediny, nezabudli vyzdvihnúť činnosť mamičiek zo združenia rodičov, ktoré „…sa narobá jak také hovadá…“ a ktoré v prospech ZŠ Krakovany pripravili aj túto diskotéku.

Reklama

Milá basa nám určite prepáči, že sme v zábave pokračovali až do skorého rána, pretože bolo treba aj nejaké to rockové okienko a zahrať k rôznym príležitostiam. Tým, ktorí chceli nechať nejaké euríčka za opojné nápoje v bare, sme zabezpečili bezpečný a socialisticky lacný odvoz domov, pre zmenu zase z radov šikovných a ochotných oteckov. Aj táto služba podporila nemalý záujem o túto akciu.

Tí, čo prišli, určite nebanovali a tí, čo zostali doma, banovať môžu. Takýchto akcií, kde sa vedľa seba bavili dcéra s otcom, adolescent s pracujúcim, kde ste králi parketu, keď si oblečiete to najstaršie, čo doma máte, je veľmi málo. A preto vám už teraz dávame do pozornosti náš Facebook, kde nájdete foto z predošlých diskoték a info o ďalších pripravovaných akciách.

Text: Jarka Keprtová Foto: Martina Rajčáková

[nggallery id=1434]

Populárne články