Connect with us

Kultúra

Guns N’ Roses zahrajú na piešťanskom letisku

Published

on

Reklama

To čo bolo v našom meste verejným tajomstvom počas uplynulých dní dnes potvrdil web cas.sk. Guns N’ Roses  zahrajú v piatok 13. júla na piešťanskom letisku.

[singlepic id=25834 w=320 h=240 float=left]Agentúra Duna, ktorá je organizátorom koncertu zatiaľ žiadne iné informácie neposkytla. Známy je dátum predaja vstupeniek. Začne sa v pondelok 27. februára prostredníctvom siete Ticketportal. Dostupné budú trojdňové lístky na Topfest alebo samostatné iba na koncert Guns N’ Roses. Vystúpenie rockovej legendy sa uskutoční až dva týždne po festivale, ktorý dodrží svoje tradičné miesto aj čas – 29. a 30. júna v areáli pri Novom meste nad Váhom.

Reklama

Na webe venovanom koncertom songkick.com slovenské vystúpenie Guns N’ Roses zatiaľ nie je potvrdené. Kapela má pred sebou dlhé turné po Spojených štátoch amerických aj celej Európe, Piešťany budú až na jeho konci. Počas niektorých letných týždňov hrá partia okolo Axel Rosea na rôznych miestach aj štyrikrát za týždeň. Na Slovensko príde pravdepodobne z Poľska. Na mestskom štadióne v Rybniku vystupuje 11. júla.

Súčasnú zostavu Guns N’ Roses tvoria popri frontmanovi Axlovi Roseovi klávesáci Dizzy Reed a Chris Pitman, gitaristi DJ Ashba, Ron „Bumblefoot“ Thal a Richard Fortus, basgitarista Tommy Stinson a bubeník Frank Ferrer. Rose je v aktuálnej formácii jediným z pôvodných členov.

Reklama

Kapelu založili v roku 1985 v Los Angeles. Najväčšie hity (Welcome to the Jungle, Paradise City, Sweet Child O‘ Mine) vyšli už na ich prvom albume Appetite for Destruction v roku 1987. Nasledoval svetový úspech, ale po krátkom čase aj úpadok. Za rozpadom pôvodnej formácie stáli problémy s drogami a vzájomné nezhody. Zatiaľ posledným albumom Guns N’ Roses je album Chinese Democracy z roku 2008.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=oobDQ0vdm8M[/youtube]

Text: Martin Palkovič foto: topfest.sk

Populárne články