Connect with us

Kultúra

Na Grape vystúpi svetoznámy street performer Dub FX

Published

on

Reklama

Piešťansky Grape festival odkrýva ďalšie zahraničné mená vo svojom tohtoročnom line-upe.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8[/youtube]

Reklama

„O tohto umelca sme sa snažili dlhšie a konečne sme sa dátumovo stretli. Vystúpi v piatok ako jeden z headlinerov nášho druhého pódia, ktoré je zamerané viac na tanečnú hudbu“ , hovorí jeden z organizátorov Grejpu Janči Trstenský.

Benjamin Stanford, vystupujúci pod menom Dub FX, sa po krátkej dobe vypracoval z pouličného umelca až na hviezdu festivalových pódií. Vytvára hudbu iba pomocou svojho podmanivého hlasu, podporovanú rôznymi live slučkami a za pomoci efektových pedálov. Žánrovo prechádza od drum´n bass, cez hip-hop až po reggae.

Reklama

K celosvetovej popularite mu pomohol klip Love Someone nakrútený počas jeho pouličného vystúpenia. Po zavesení na Youtube malo video okamžite niekoľko miliónov pozretí a podobne populárne sa stali aj nasledujúce záznamy z ďalších performance. Jeho live vystúpenia sú vždy jedinečné a plné nových nápadov, na pódiu ho v posledných rokoch dopĺňa snúbenica Flower Fairy.

Program na druhom pódiu doplnia už dávnejšie zverejnené mená slovenského a českého hip-hopu- Vec, Prago Union a Moja Reč. Zaujímavosťou ich vystúpení bude to, že sa všetci predstavia so živými kapelami a zahrajú aj nové skladby z pripravovaných, v prípade Veca, už vydaných albumov.

Ďalšími nováčikmi v programe sú české kapely- elektronickí Luno so speváčkou Emou Brabcovou, špeciálnu šou sľubuje indie-trio Sunflower Caravan a hip-hopové šialenstvo dievčatá Čokovoko.

Zdroj: Tlačová správa

Populárne články