Connect with us

Kultúra

Na čítanie rozprávok prišlo medzinárodné publikum

Published

on

Reklama

Projekt Celé Slovensko číta deťom zaznamenal v Piešťanoch zaujímavé prvenstvo. Prvýkrát v publiku sedeli aj deti z Čiech a Ukrajiny. Rozprávkam napriek jazykovým rozdielom všetci veľmi dobre rozumeli.

[singlepic id=48748 w=540 h=320 float=center]

Reklama

O tom, že svet fantázie nepozná hranice, sa presvedčili účastníci čítania, ktoré sa uskutočnilo 5. novembra v Adeli Medical Center. Viera Kučerová, Michal Nikodém a Michal Staško pred najmenšími prezentovali svoje najobľúbenejšie rozprávky. Cieľom nevšedného projektu bol návrat ku knihám a čítaniu si navzájom.

Keďže klientmi Adeli sú pacienti z celého sveta, publikum malo medzinárodný charakter. Aj preto recitovala Viera Kučerová v češtine, Michal Staško čítal slovenský preklad rozprávky O psíčkovi a mačičke a Michal Nikodém si vybral príbeh o Nevedkovi, ktorý vznikol ešte za čias Sovietskeho zväzu. Pri čítaní práve tejto rozprávky vysvetlil ukrajinských chlapec ostatným poslucháčom, čo je to balalajka, Nevedkove dobrodružstvá totiž veľmi dobre poznal.

Reklama

Verejné čítanie obľúbených rozprávkových kníh detskému publiku funguje vo svete už roky. V Piešťanoch ho spestrilo vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=09d3m4KHaLc[/youtube]

(mp)

Populárne články