Connect with us

Kultúra

Centrum Diamantovej cesty pozýva na prednášku žiačky Ole Nydahla

Published

on

Reklama

Češka Karolína Pospíšilová bude v utorok 19. novembra hovoriť v Mestskom kultúrnom stredisku na tému Vzťah učiteľa a žiaka. Prednáškou podporí tunajšie centrum budhizmu, ktoré má novú adresu.

[singlepic id=48742 w=320 h=540 float=left]Karolína Pospíšilová sa narodila v roku 1979 a vyrastala v Prahe. Desať rokov cestovala po Európe, absolvovala na univerzite vo Veľkej Británii a teraz žije a pracuje v Brne. Dva roky strávila v blízkosti lámu Ole Nydahla a Sherab Gyaltsen Rinpocheho. Budhizmus učí od roku 2010.

Reklama

Do Piešťan príde 19. novembra, aby podporila miestne centrum budhizmu, ktorá sídli od 1. novembra v nových priestoroch na Krajinskej ceste č. 3.

Láma Ole Nydahla je jedným z mála Európanov, ktorý sa stal učiteľom meditácie v budhistickej tradícii Karma Kagjü. Jeho jedinečné spojenie moderného štýlu a starovekej múdrosti pomohlo vytvoriť najväčšiu skupinu študentov praktizujúcich metódy budhizmu Diamantovej cesty na Západe. Pričom do dnešného dňa založil viac ako 650 centier v 54 krajinách sveta. Jedno existuje v Piešťanoch od roku 1998.

Reklama

(inf)

Populárne články