Connect with us

Kultúra

Na Cinematiku aj film o hnutí Anonymous

Published

on

Reklama

Cinematik ponúka vo svojom programe nemalý priestor dokumentom, čoho dôkazom je aj sekcia DoKma. Okrem iných budú môcť diváci vidieť film Briana Knappenbergera My sme légia: Príbeh hacktivistov (We Are Legion: The Story of the Hacktivists) o hnutí Anonymous.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=gn9-80ObGA8[/youtube]

Reklama

Režisér sa v ňom rozpráva s viacerými členmi hnutia, no taktiež novinármi či odborníkmi, a ukazuje tak, akú podobu môže mať občianska neposlušnosť v digitálnej ére. Predstavuje nám, ako vznikla nová kultúra angažovaných hackerov, ktorí bojujú za slobodu slova a súkromie.

Kláštornému životu sa venuje film Dračie dievčatá (Drachenmädchen). Režisér Indigo Westmeier v ňom sleduje život v Kung fu škole Tagou, ktorú navštevuje 27 000 dievčat. Tie musia v mladom veku opustiť svoje rodiny a privyknúť si na tvrdé pravidlá, aby sa z nich mohli stať bojovníčky.

Reklama

V sekcii Dokma budú uvedené taktiež filmy 5 pravidiel (5 pravidel) Vavřinca Menšla, A kto učil jazdiť teba? (And Who Taught You to Drive?) Andrey Thiele, Denníky slona (The Diaries of an Elephant) Janiny Pigaht a Jan dvojice režisérov Benjamin Kempf, Rafael Benito.

Text a foto: TS Cinematik

Populárne články