Connect with us

Kultúra

Na Báthoryčkinej kvapke krvi zažijete aj narážanie na kôl

Published

on

Reklama

Oslavy spojené s výročím smrti krvavej grófky sú už roky spojené s dobrou zábavou. Čachtičania počas nich spájajú hororové legendy s dobročinnosťou. Aj preto tam opäť bude tiecť krv, nie však do kúpeľa Alžbety Báthory, ale do plastových vreciek transfúznej služby.

[singlepic id=34012 w=320 h=240 float=left]V sobotu 17. augusta bude v Čachticiach postarané o dobrú zábavu. Hlavnou hviezdou je opäť Slniečko, ale zahrá aj Art music orchestra, Blue Note jazz band a kapely Edibles a Patália. Deti môžu súťažiť v kreslení a svoje umenie predvedú sokoliari aj šermiari.

Reklama

Navštevníci budú môcť ochutnať jedlá z dobovej kuchyne, nakúpiť na jarmoku umeleckých remesiel, degustovať vína, zajazdiť si na koňoch alebo vyskúšať lukostreľbu. Počas osláv sú každoročne sprístupnené čachtické katakomby a tentoraz aj pivnica pod umieráčikom. Za pozornosť návštevníkov určite bude stáť aj výstava fotografií z rekonštrukcie hradu.

Podvečer si prídu na svoje aj milovníci hororov. V jednej z pivníc im totiž predvedú narážanie na kôl, pred ktorým organizátori už vopred varujú: „Nie je vhodné pre deti a slabšie povahy.“

Reklama

Podrobný program nájdete tu. Pozrite si fotogalériu z minulého ročníka:

[nggallery id=1857]

Populárne články