Connect with us

Kultúra

Na amfiteáter od včera pribúdajú graffiti. Dnes popoludní žijú Piešťany Street Art Festivalom

Published

on

Reklama

Od piatku 2. augusta začali na amfiteátri v Mestskom parku pribúdať výraznejšie graffiti. Deje sa tak v rámci Street Art Festivalu, ktorý naplní ulice Piešťan množstvom koncertov a vystúpení.

Reklama

Amfiteáter zdobili včera a dnes ráno svojimi prácami Erik Juránek a Tomáš Starý. Organizátori dostali na premaľovanie popísaných stien amfiteátra umeleckými graffitmi súhlas pamiatkarov i Mesta Piešťany. Ešte predtým s pomocou partnera podujatia upratali odpadom naplnené bývalé šatne. Potom, čo pribudli prvé nové maľby, ozvali sa v diskusii na sociálnych sieťach aj negatívne ohlasy na súčasnú aktivitu. Celkový výsledok tvorby má byť prekvapením festivalu.

Hudobná časť Street Art Festivalu začína 14.00 h. Zaujímavé vystúpenia si môžete užiť v klube ŽiWell (Kursalon – Beethovenova), pred kaviarňou Espresso pod Lipou (Námestie slobody) a pred hudobným klubom LAJFKY v Edene (Winterova).  Kompletný program nájdete tu.  Organizátori dávajú do pozornosti dnešné špeciálne vystúpenie Juju Planet Dub s folklórnym súborom ŽITO o 22:00 h v ŽiWell.

Reklama

V prípade, že by prišiel menší krátky dážď budú vystúpenia na avizovaných miestach. „Ak by pršalo dlhšie a silnejšie, program v LAJFKY v Edene sa presúva do vnútra, line-up ŽiWell zostáva buď na krytej terase alebo vo vnútri v bare, Námestie slobody je nekryté, takže podľa počasia,“ informovali organizátori z Urban Tone.

Odporúčajú tiež zastávku pri amfiteátri v Mestskom parku. Môžete prísť zhodnotiť  graffiti art a pozrieť si menšiu výstavu fotiek z minulosti tejto pamiatky.

-red- Foto: -th-

Populárne články