Connect with us

Kultúra

Morenu vyznamenajú za dlhú zimu, potom ju budú moržovať

Published

on

Reklama

Menším bratom festivalu Vrbovské Vetry je Vítanie jari a oslava abstinencie. Tradičné podujatie sa uskutoční v DK Vrbové už tento piatok 22. marca o 19.30 h.

Reklama

Vystúpia na ňom kapely Para, Chikilikitua a Karpatské Chrbáty. Samozrejme nebude núdza o vtipné momenty ako napríklad moržovanie Moreny v motorovom šrotovníku. Staroslovanskú bohyňu, ale najprv vyznamenajú medailou za dlhú zimu.

Oslava abstinencie je každoročnou pripomienkou dňa, kedy sa Branislav Jobus a Ľuboslav Petruška z Chiki liki tu-asa nezávisle na sebe rozhodli prestať piť alkohol. Túto udalosť si spolu s kamarátmi a fanúšikmi pravidelne pripomínajú. Na programe sú aj preteky na húpacích koňoch, Formula nula a lov krokodíla.

Reklama

Organizátori už zverejnili aj mená kapiel, ktoré prisľúbili účasť na letnom festivale Vrbovské Vetry. Siedmy ročník sa začne 1. júna a vyvrcholí o sedem dní neskôr. Prvá časť sa bude niesť v duchu večerných besied, koncertov, letného kina a hlavne humoru z dielne bratov Jobusovcov a multiorganizácie KRIAK.

Hlavný festivalový večer v sobotu 6. júna vystúpia kapely Mňága a Žďorp, David Koller, Zóna A, Para, Živé Kvety, Abraxas, Fuera Fondo, Korben Dallas. Tiež je naplánovaný krst nového CD Abusus. Oživením festivalu bude nový projekt Vetrovarieté, v ktorom sa na jednom pódiu stretnú členovia kapiel Chikilikitua, Vrbovskí Víťazi, Slobodná Európa a Karpatské chrbáty.

Text: Tlačová správa Foto: Martin Hesko

Populárne články