Connect with us

Kultúra

Morenu sa nepodarilo rozdrviť, zima pokračuje

Published

on

Reklama

Vo Vrbovom nehádžu symbol odchádzajúcej zimy do potoka, ale šrotujú. Bratom Jobusovcom sa však tento rok nepodarilo Morenu zničiť. V súlade s predpoveďou počasia sa ubránila. Jar nevpustí do našich končín ani v najbližších dňoch.

[singlepic id=40838 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

„Rozdrtiť! Rozdrtiť,“ kričali návštevníci minifestivalu Vítanie jari a oslava abstinencie, ktorý sa uskutočnil vo Vrbovom 22. marca. Morenu ešte predtým vyznamenali za „statočnosť, neústupnosť, držanie sa svojej pozície a tvrdohlavosť.“

Reklama

Krátko na to však zlyhala technika. Drvič konárov si s neústupčivou zimou nedokázal poradiť. Pán brat  Andrej Budislav Jobus preto musel nakoniec smutne skonštatovať: „Zima tento rok neodchádza, pripravte sa na ťažké leto.“

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=ck1gMQsfDns[/youtube]

S výnimkou tohto neúspechu malo podujatie hladký priebeh. Účastníci si pripomenuli ôsme výročie abstinencie Bratislava Jobusa z Karpatských chrbátov a Ľuboslava Petrušku z Chiki liki ta-a. Hudobný program mali v réžii tieto spriatelené kapely a pridala sa k nim aj Para, ktorá týmto koncertom zahájila svoje aktuálne turné. Špeciálnym hosťom bol Whisky zo Slobodnej Európy.

Minifestival už tradične spestrili preteky na húpacích koňoch, ktoré sa skončili remízou a závody Formule 0. Pri nich je pilot mimo kokpitu svojho vozidla, čím sa zvyšuje jeho bezpečnosť prakticky na sto percent.

[nggallery id=2197]

Text, foto a video: Martin Palkovič

Populárne články