Connect with us

Kultúra

Latin-jazz v podaní newyorského Brazílčana

Published

on

Reklama

Flautista a saxofonista Paul Lieberman študoval jazzové kompozície a aranžovanie na univerzite v Amherstu a štyri rok tam aj vyučoval. Počas svojej kariéry hral okrem iného aj v Austrálii, Belgii, Kanade, Velkej Británii, Nemecku, Nórsku či Švajčiarsku.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=1oSvbUrJhuo[/youtube]

Reklama

Pôsobil vo formáciách so špičkovými muzikantmi: Pat Metheny, David Byrne, David Sanborn, Don Grusin, Jaco Pastorius, The Allman Brothers, Taj Mahal, Rufus Reid, Paquito Rivera, The Temptations a Gregg Allman Band, a brazílskymi hviezdami – Simone, Chico Buarque, Milton Nascimento, Toninho Horta a Roberto Carlos.

Najväčší úspech dosiahol v Riu de Janeiro, kam sa presťahoval na niekoľko rokov po turné v roku 2012 s brazílskymi jazzovými legendami Airtom a Florou Puri. Stal sa najvyťaženejším štúdiovým hráčom latin-jazzu na saxofón a flautu. Spolupodieľal sa na viac 50-tich albumoch a hoci dnes už žije v New Yorku, považuje sa za „domorodca“.

Reklama

V Piešťanoch sa predstaví už tento piatok – 22.marca o 20,00 h v hudobnom klube Art Jazz Gallery Kursalon. Jeho Paul Liebermann Quartet dopĺňajú českí hudobníci, ktorí u nás koncom minulého roku vystupovali s americkou speváčkou Aubrey Johnson – Marek Novotný – piano, Petr Tichý – kontrabas, Tomáš Hobzek – bicie. Koncert sa koná v rámci 9. Ročníka projektu International jazz Piešťany.

(ad)

Populárne články