Connect with us

Aktuality

Morcheeba ďakovala publiku za marihuanu

Published

on

Reklama

Sobotnému programu festivalu Grape kraľovalo britské trio s charizmatickou speváčkou Skye Edwards. Morcheeba sa na Slovensku predstavila v pôvodnej zostave prvýkrát. Na záver s ňou na pódiu tancovali aj diváci.

[singlepic id=33563 w=320 h=240 float=right]Ani chladné počasie nepokazilo atmosféru posledného hudobného festivalu, ktorý sa na letisku počas tohto leta koná. Do Piešťan prišli opäť tisícky prevažne mladých ľudí, ktorí si tu užili vystúpenia desiatok domácich kapiel, aj koncerty svetových hviezd. Jednou z nich bola aj Morcheeba.

Reklama

Trochu rozpačitý úvod jej koncertu po zahraní niekoľkých známejších songov vygradoval hitom Rome Wasn’t Built In A Day. Na záver tejto piesne pozvala Skye Edwards na pódium svojich fanúšikov, ktorí si s ňou aj zatancovali. Speváčku možno uvolnila aj marihuana. Asi v polovici vystúpenia si totiž potiahla z jointa, ktorý dostala z publika.

[singlepic id=33550 w=320 h=240 float=left]Skvelú atmosféru počas celého svojho koncertu vytvorila ešte predtým Para. Trochu chladnejšie boli prijaté iba skladby z albumu, ktorý vyjde 10. septembra. Osvedčené hity roztancovali takmer celé letisko, diváci ich odspievali spolu s Laskym takmer všetky.

Reklama

Spevák z Pary si užíval Grape aj ako divák. Okrem toho sa objavil na pódiách s niekoľkými ďalšími kapelami, napríklad s českými Tata Bojs. Neodpustil si ani svoj obľúbený stage diving.

Festival Grape už tradične zaujal aj množstvom sprievodných podujatí. Jedným z najlepších nápadov bolo stoličkové pódium, kde v piatok hrali The Subways. Najmä Piešťanci chválili strážené parkovisko pre cyklistov s veľmi ochotným personálom. Z iných miest však na bicykloch príliš veľa ľudí neprišlo. Aj cyklojazdy okolo Sĺňavy sa ich kvôli chladnému počasiu zúčastnilo iba zopár.

[nggallery id=1840]

Text: Martin Palkovič Foto: Martin Palkovič a Tomáš Halo

Populárne články