Connect with us

Aktuality

Grape: The Subways sa naučili po slovensky

Published

on

Reklama

Členovia britskej kapely si pred koncertom na letisku užívali relax v Piešťanoch. Na festivale Grape zahrali hŕstke šťastlivcov unplugged a v noci roztancovali hlavné pódium.

Boli totiž hviezdami prvého dňa festivalu Grape. Na letisku ho 10. augusta otvorila piešťanská kapela Funny Faces, popoludňajšiemu aj večernému programu teda dominovala gitarová hudba.

Reklama

The Subways hrali na Slovensku už štvrtýkrát, na piešťanskom letisku sa objavili opäť po dvoch rokoch. Svoju náklonnosť k tunajším fanúšikom dokazoval množstvom slovenských slov, ktoré sa naučili. Slovenčina sa dostala dokonca aj do textov ich najväčších hitov.

Ešte predtým, pri západe slnka, potešili hŕstku ľudí koncertom na špeciálnom unplugged pódiu. Hudobníci prišli priamo medzi ľudí a toto bezprostredné stretnutie patrilo k najlepším momentom prvého dňa festivalu. Pozrite sa ako to vyzeralo:

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=RVRyiXH7mIY[/youtube]

Na pódium sa po dlhšej prestávke opäť vrátila slovenská legenda Le Payaco, ale ďalší skvelí domáci hudobníci sa museli so svojimi fanúšikmi navždy rozlúčiť. Noisecut odohrali na festivale svoj posledný koncert. Piesne ich zosnulej speváčky Bety Majerníkovej spievali Katka Koščová, Zdenka Predná, Slivka a Ema Brabcová. Zem stíchla v jej podaní dojala mnohých v publiku i v zákulisí k slzám.

REKLAMA
Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

[nggallery id=1839]

Text: Martin Palkovič Foto: Martin Palkovič a Tomáš Halo

Populárne články