Connect with us

Kultúra

Mixoval (hudbu), dnes mieša (farby)

Published

on

Reklama

Od minulého týždňa visia v galérii Fontána v Piešťanoch obrazy Jozefa Krivánka. Päťdesiatsedemročný autor sa venoval hudbe ako dídžej, miešal koktejl skladieb na diskotékach. Ako však hovorí, keď mu slečny začali hovoriť ujo, zavesil hranie na klinec a vrátil sa k maľovaniu, ktorému sa venoval ešte predtým. Dnes teda mieša farby.

[singlepic id=12504 w=320 h=240 float=left]Jozef Krivánek je verejnosti známy obrazmi lesov v rôznych ročných obdobiach. Na svoje autorskej predajnej výstave sa prezentuje voľnou tvorbou – abstraktnými obrazmi, ktoré dopĺňa figurálna tvorba. Okrem maľovania je autor zručný majster a venuje sa tvorbe plastík, ktoré zdobia jeho záhradu. Existenciu si nevie predstaviť bez dobrej hudby a silných motoriek. Má rád život a farby, predovšetkým oranžovú, ktorá dominuje jeho dielam. Jozef Krivánek pri svojich abstraktných dielach vraví, že aj keď majú názov, nie je dôležitý, každý si v nich má nájsť to svoje. On sám sa však aktuálne v tvorbe posúva k realistickejším dielam, k portrétom a ku krajine, pretože miesta pre prírodu je podľa neho v súčasnom svete stále menej.

Reklama

Vrámci vernisáže, ktorá sa konala v piatok 15. apríla operetné melódie zaspieval Patrik Palík a na klavíri ho sprevádzala jeho manželka Margaréta.Výstavu otváral Martin Valo, vedúci galérie Fontána, podľa ktorého je Jozef Krivánek aj výborným kuchárom. Svojim hosťom vraj vie pripraviť nezabudnuteľné kulinárske zážitky.

Výstava je v galérii Fontána prístupná do 1. mája 2011.

Reklama

[nggallery id=660]

Autor: db Foto: Vojtech Hank a Martin Valo

 

Populárne články