Connect with us

Kultúra

Filmy, hudba a jedlo z Indonézie vo Fontáne

Published

on

Reklama

Najlepšie indonézske filmy môžu milovníci kinematografie vidieť 20. apríla v Kine Fontána. Veľvyslanectvo Indonézskej republiky pripravilo aj sprievodný program – tradičnú hudbu a občerstvenie. Bratislavské kino Mladosť bolo koncom marca vďaka podobnému podujatiu preplnené. Po tomto úspechu prichádza Deň indonézskeho filmu aj do Piešťan.

Program:

Reklama

15.00 h DENIAS

Denias je chudobný tínedžer zo zaostalého vidieka na Papue, indonézskom ostrove Novej Guiney. Je bystrejší ako ostatní chlapci z dediny a jeho učiteľ (dočasne preložený k tomuto nevzdelanému spoločenstvu) chce, aby Denias pokračoval v štúdiu, opustil vidiecku školu a šiel do mesta napriek tomu, že takéto privilégium patrí hlavne ďeťom z “lepších“ rodín. Príbeh bol natočený podľa skutočnej udalosti a je nádherne zfilmovaný a okrem samotného deja má divák možnosť obdivovať krásu prostredia a džungle.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HCCuWCJdCMo[/youtube]

16.30 h OTVORENIE – tradičná indonézska hudba a občerstvenie

17.00 h RUMA MAIDA

Maida je študentkou posledného ročníka odboru histórie. Väčšinu svojho času vyučuje indonézske dejiny a hudbu deti z ulice v opustenom starom dome. Jedného dňa skupina gangstrov donúti Maidu a malé deti odsťahovať sa z domu. Dom je zatiaľ vo vlastníctve slávneho indonézskeho skladateľa. Sakera, architekt pracujúci pre šéfa Dasaada vysvetľuje Maide, že dom kúpil jeho šéf a bude prestavaný na obchodné centrum. Maida je zásadne proti takému rozhodnutiu hlavne kvôli historickej minulosti domu. Sakera síce chce zachrániť pôvodnú architektúru, no jeho návrh je Dasaadom zamietnutý. Začína obdobie rodiacej sa romance medzi Maidou a Sakerom. Súčasne Maida pracuje na diplomovej práci o histórii domu, ktorá siaha až do roku 1928, do éry holandskej a japonskej okupácie. Podarí sa Dasaadovi uspieť vo vybudovaní obchodného centra? Kto na konci vyhrá?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dGYb2gGr1PQ[/youtube]

19.00 h NAGABONAR 2

“Naga Bonar Jadi 2” je úspešna indonézska komédia. Tento film je zároveň pokračovaním príbehu Naga Bonar, natočeného v roku 1987. Hlavnými témami sú vlastenectvo, tradičné hodnoty a láska. Príbeh začína, keď starý Naga Bonar prichádza z Medanu do Jakarty na žiadosť svojho syna Bonaga, úspešného mladého podnikateľa, ktorý vlastní veľkú spoločnosť s tromi svojimi najbližšími priateľmi. Konflikt nastáva, keď chce Bonaga predať starú rodinnú palmovú plantáž, kde sú pochovaní jeho matka, babička a otcov najlepší priateľ Bujang. Bonangova poradkyňa Monita sa snaží upokojiť konflikt medzi Bonagom a Naga Bonarom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sx7_Gd_pkS0[/youtube]

 

Najlepšie indonézske filmy môžu milovníci kinematografie vidieť 20. apríla v Kine Fontána. Veľvyslanectvo Indonézskej republiky pripravilo aj sprievodný program – tradičnú hudbu a občerstvenie. Bratislavské kino Mladosť bolo koncom marca vďaka podobnému podujatiu preplnené. Po tomto úspechu prichádza Deň indonézskeho filmu aj do Piešťan.

Program:

Populárne články