Connect with us

Kultúra

Melody Makers bude súperiť s Bratislava Hot Serenaders na Jazzových Vianociach

Published

on

Reklama

Výnimočný hudobný súboj dvoch najznámejších swingových kapiel Čiech a Slovenska môžete zažiť na Jazzových Vianociach v piatok 7. decembra v piešťanskom Dome umenia.

[singlepic id=37124 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Swingový a jazzový orchester Melody Makers a Bratislava Hot Serenaders predvedú Big Band Battle. „Ide o program, ktorý má korene v Amerika 30-tych a 40-tych rokov“, hovorí Lukáš Herink, manažér Melody Makers a dodáva: „Oba big bandy budú súťažiť o priazeň publika a postupne vydávať zo seba maximum.“

S českými Melody Makers, zoskupením, ktoré hrá dobovú hudbu na autentických nástrojoch v štýlovom oblečení, vystúpi aj jej zakladateľ a frontman – známy herec, režisér, spevák i tanečník Ondřej Havelka.

Reklama

Nemenej autentický je aj ich slovenský súper – Bratislava Hot Serenaders, ktorý pôsobí na hudobnej scéne už dvadsať rokov. Repertoár kapely tvorí najmä hot jazz, ale aj sweet and dance music z medzivojnového obdobia. Pôvodné nahrávky prácne prepisujú a aranžujú tak, aby pôsobili čo najvernejšie.

Kapela tvrdí, že pri počúvaní takého Counta Basieho, Duka Ellingtona alebo orchestra Bennyho Goodmana, zistíte, že je to hudba jasných tónov a harmónie, plná jednoduchosti a pokoja, ktorá má blahodarné účinky a aj preto sa jej venujú. Či je to naozaj tak, si môžete vyskúšať v prvý decembrový piatok v piešťanskom Dome umenia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ddRr6Ey9r58[/youtube]

Text a foto: Tlačová správa

Populárne články