Connect with us

Kultúra

MDŽ: V klube ŽiWell zneli silné ženské hlasy

Published

on

Reklama

Speváčky Shina a Katarína Kubošiová spolu s mužskou časťou svojich hudobných projektov ukázali, čo je to súčasný folk. V sobotu 8. marca kedy si pripomíname Medzinárodný deň žien hrali v klube ŽiWell Longital a Katarzia.

MP 03-08-14 107238

Reklama

Aktuálny objav súčasnej klubovej scény zavítal do Piešťan prvýkrát. A prvýkrát si Katarzia na pódium zobrala perkusionistu. V úvodnej časti vystúpenia si Katarína Kubošiová vystačila iba so svojou španielkou, ale potom pozvala a pódium Mariána Slávku. Piešťanské publikum reagovalo na toto vylepšenie nadšený potleskom. Talentovaného perkusionistu poznáme napríklad zo Sounds Like This a z pozitívnej reakcie fanúšikov Katarzie sa dá súdiť, že ho s ňou budeme na pódiu výdať častejšie.

REKLAMA

Reklama

PN-KY_banner_vikend

O kvalitách tohto hudobníka svedčí aj to, že spolupracoval aj s duom Longital, ktoré sa postaralo o druhú časť koncertu. Shina a Daniel Salontay vystupujú v Piešťanoch v poslednej dobe už takmer pravidelne, ale svojim fanúšikom dokážu ponúknuť vždy niečo iné. Je to možno preto, že vždy dokážu reflektovať priestor aj ľudí okolo seba. Ich vystúpenie bolo preto iné ako naposledy na Lidožúre, ale opäť ponúkli svoje premýšľavé text plné konkrétnych obrazov v spojení so skvelou hudbou.

Koncerty Katarzie a Longitalu bol zároveň vernisážou výstavy fotografií Viki Kollerovej s názvom Stuck. Námetom diel tejto talentovanej fotografky sú ženy a v klube ŽiWell si ich môžete pozrieť v najbližších týždňoch.

(mp)

Populárne články