Connect with us

Kultúra

Maratónci musia absolvovať komédiu, drámu a horor

Published

on

Reklama

Kino Fontána pripravilo na blížiaci sa Nočný filmový maratón trojicu filmov rozličných žánrov aj kvality. Pozrieť si počas jednej noci Okresní přebor, Koniku a Ženu v čiernom vydržia len skutoční vytrvalci.

Filmový maratón sa v Piešťanoch koná už tradične 30. apríla. Aj tentoraz sa s premietaním začne o 20.00 h a to českou komédiou o futbale. Tá by mohla pritiahnuť najviac divákov. Vynikajúci herec Miroslav Krobot sa totiž predstaví v úlohe legendárneho futbalového trénera, ktorý sa v rovnomennom televíznom seriáli nikdy neobjavil.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=JPXGGi54wYQ[/youtube]

REKLAMA

Reklama

Z úplne iného súdka je akčná dráma Kronika. Sedemnásťroční hrdinovia sa v ničom zásadnom nelíšia od svojich rovesníkov, až do chvíle, kým v lese nenájdu záhadnú látku, ktorá im dodá nadprirodzené schopnosti. Najprv sa s nimi iba zabávajú, ale neskôr ich prestanú zvládať a začnú hazardovať s ľudskými životmi.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=nGcwSDNFcsU[/youtube]

Až do konca sa oplatí vydržať najmä fanúšikom Harryho Pottera. Daniel Radcliffe sa stvárnením hlavnej postavy tohto gotického hororu pokúša vymaniť zo škatuľky čarodejníckeho učňa a podľa kritikov sa mu to aj darí. Film je natočený na motívy klasického príbehu o duchoch. Právnik Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) v ňom odíde do odľahlej dediny, aby v starej rezidencii odhalil kruté a znepokojivé tajomstvá.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=TXXRS3Kghh4[/youtube]

(mp)

Populárne články