Connect with us

Kultúra

Magálovej spev rozosmial publikum Domu umenia

Published

on

Reklama

Milovala operu, ale nevedela spievať. Pretože bola bohatá splnila si svoj sen – nahrávala árie a vypredala Carnegie Hall. Skutočný príbeh Florence Foster Jenkinsovej v hre Petra Quilter Je úžasná! predstavili herci Slovenského národného divadla v piešťanskom Dome umenia 13. apríla.

[singlepic id=28175 w=320 h=240 float=left]Skutočný, ale neuveriteľný príbeh. Pokiaľ sa Kamila Magálová v hlavnej úlohe so svojim hereckým kolegom Ondrejom Kovaľom o speve iba rozprávali, boli to vtipné dialógy a všetci tušili, že príde niečo strašné. Ale keď spustila jednu zo svojich operných árií, vyrazila divákom dych. Publikum sa nevedelo prestať smiať napríklad vtedy, keď po jednom zo svojich výkonov predniesla: „Na konci mi jeden tón ušiel.“

Reklama

Blízki Florence Foster Jenkinsovej nikdy nepovedali, že spieva falošne. Milovníčka opery bola vďaka tomu šťastná a šťastným robila aj svoje okolie. Zakričať, že cisár je nahý sa odvážila až členka spolku milovníčok hudby v podaní Božidary Turzonovovej. Napriek tomu vypredala Carnegie Hall.

SND prinieslo do Piešťan skutočne nadčasovú tému. Samoľúbosť hlavnej hrdinky odkazuje na súčasné hviezdy a hviezdičky populárnej hudby, televízne reality show, ale aj na politiku.

Reklama

[nggallery id=1570]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články