Connect with us

Kultúra

Leto v Piešťanoch: Z každého rožka troška

Published

on

Reklama

O kultúrnom a športovom programe Leta v Piešťanoch informovali novinárov 9. mája na tlačovej konferencii v Kursalone zástupcovia mesta, kultúrnych inštitúcií a súkromných organizácií. Obyvateľov a návštevníkov Piešťan čaká množstvo rôznorodých podujatí. Vyberáme  niektoré z nich:

[singlepic id=479 w=320 h=240 float=left]Ešte pred oficiálnym začiatkom sezóny navštívia Piešťany potomkovia Winterovcov (19. – 21. 5.). Na ich počesť odhalia reliéf Alexandra Wintera na hoteli Sandor Pavillon. Pobyt im spríjemnia aj remeselníci z celej Európy, ktorí budú v stánkoch na Kúpeľnom ostrove od 20. mája predvádzať svoje zručnosti. Ako na na tlačovej konferencii povedala Mária Godálova zo Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany, toto podujatie je prehliadkou tradičných remesiel, z ktorých už niektoré pomaly vymierajú.

Reklama

[singlepic id=1963 w=320 h=240 float=right]Tí, čo pred kultúrou preferujú kulturistiku môžu 21. mája navštíviť Dom umenia. Uskutočnia sa tam Majstrovstvá Slovenska v bodyfitness a kulturistike. Riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová tiež pozvala verejnosť na 56. Piešťanský festival. Otvorí ho Čajkovského klavíry koncert B-Moll a Slovenská filharmónia. V rámci festivalu uvidíme SĽUK s choreografiou Chorea Slovaca (6. 7.), muzikál Bathoryčka (28. 6.) a veľa ďalších predstavení. Na záver sa na Kúpeľnom ostrove predstavia študenti Majstrovských interpretačných kurzov Petra Dvorského (6. – 15. 7.)

Mestské kultúrne stredisko pozvalo počas leta do Piešťan hneď niekoľko superstaristov. Na Otvorení letnej kúpeľnej sezóny zaspieva Leona Šenková, na súťaž Mladé hudobné talenty 2011 (18. 6.) príde piešťanec Lukáš Ondruš a v auguste sa pripravujú vystúpenia Jerguša Oravca a Mateja Piňáka.

Reklama

Organizátori Festivalu Doda Šošoku informovali, že tretí ročník sa začne už 3. júna koncertom Nothing But Swin feat. Paul Towndrow v Kursalone a vyvrcholí o týždeň neskôr v Dome umenia vystúpením tria Roberta Glaspera a kvartetu Kennyho Garretta.

[singlepic id=3035 w=320 h=240 float=left]Množstvo podujatí sa uskutoční aj pod holým nebom. Okrem festivalov Grape (12. – 13. 8.) a Punkáči deťom (21. – 24. 7.) to už 13. mája bude Rezbárske sympózium Sĺňavské slnko. Vďaka nemu pribudnú okolo jazera Sĺňava umelecky vyrezané lavičky. Odvážlivci, ktorí si chcú zmerať sily v súťaži Dračích lodí, by sa mali už teraz hlásiť na adrese piestany@svp.sk. Tieto exotické plavidlá ovládnu Váh 4. júna, kedy budú súťažiť o Pohár primátora a 23. júla sa na tom istom mieste uskutočnia neoficiálne majstrovstvá Slovenska dračích lodí Dragon cup 2012. Novinkou je aj netradičný Ladies run (18. 6.).

Viac informácií nájdete v kalendári podujatí.

[nggallery id=711]

text: db foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články