Connect with us

Kultúra

Leto spríjemnia mladí umelci

Published

on

Reklama

Otváracím koncertom v podaní Classic chamber orechestra začne na nádvorí hotela Thermia Palace 7. augusta o 19.30 h Festival mladých umelcov. Podujatie slúži na podporu začínajúcich umelcov a prezentáciu pôvodných diel mladých slovenských skladateľov.

[singlepic id=17213 w=320 h=240 float=left]Jeho cieľom je zaradiť absolventov a študentov umeleckých akadémií do hudobného života. V dnešnej dobe si totiž veľmi ťažko hľadajú miesta pre svoje vystúpenia, ktoré sú zväčša spojené s nemalými finančnými nákladmi. Napriek tomu, že sú v umeleckej oblasti noví, na tomto festivale môžu predviesť svoje umenie.

Reklama

Classic chamber orechestra vznikol v roku 2008 v Bratislave. Pravidelne vystupuje doma i v zahraničí a je zložený z popredných slovenských hudobníkov, prevažne zo študentov vysokých umeleckých škôl. Koncertným majstrom orchestra je Pavel Bogacz ml., umeleckým vedúcim a kontrabasistom Andrej Spišiak.

V repertoári orchestra sú zastúpené diela rôznych hudobných období od baroka, klasicizmu, romantizmu až po hudbu 20. storočia.

Reklama

Podrobný program festivalu nájdete v kalendári podujatí.

 

Populárne články