Connect with us

Kultúra

Kursalon pozýva na piešťanské country a česko-americký džez s newyorským organovým esom

Published

on

Reklama

Obľúbená piešťanská country kapela Rovers znovu prichádza na pódium v Kursalone – už vo štvrtok 8. mája vám od 19.30 h spríjemnia večer najznámejšími hitmi folkovej a country scény. (V prípade teplého počasia hráme na terase!) Pozývame Vás!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yv5qffetijk[/youtube]

Reklama

Už o deň neskôr – v piatok 9. mája o 20.00 h v Art Jazz Gallery odporúčame aj  džezový koncert mesiaca česko-americké trio SoulMates. Mladých českých džezmenov gitaristu Libora Šmoldasa, bubeníka Tomáša Hobzeka skvele dopĺňa americký hráč na elektronickom organe (hammond) so špecifickým zvukom – Brian Charette.  Trio sa v apríli vydalo na česko – slovenské turné, aby predstavilo svoje nové CD.

Hneď po prvom stretnutí pražských jazzmanov Šmoldasa a Hobzeka s newyorským organovým  esom Brianom Charettom bolo jasné, že si padli do nôty.  Ich hudba v sebe spája hĺbku a inteligenciu moderného jazzu so surovým pouličným životom harlemských predmestí. Trio za dva roky vybrúsilo svoj sound do dokonalosti.   Brian Charette spolupracoval s mnohými významnými osobnosťami ako Joni Mitchell, Lou Donaldson, Chaka Khan, Cindy Lauper, Michael Buble a ďalší.  Bill Milkowski (magazín Jazz Times) označil Briana za jednoho z najlepších hráčov na B3 Hammond organ novej generácie.

Reklama

Hoci je Libor Šmoldas autorom väčšiny skladieb na novom albume, Soulmates vystupujú ako kapela rovnoprávnych muzikantov. “Sme medzinárodná kapela troch jazzových muzikantov, ktorí majú radi ako jazz, tak hudbu z ulice – soul, groove, funk, New Orleans, gospel,” popisujú členovia svoje trio na webe HitHit.cz. Ako znie zostava – gitara, Hammond organ a bicie môžete posúdiť v krátkom videu alebo naživo na Live Jazz koncerte v piatok 9. mája v Art Jazz Gallery Kursalon. Vstupné: 4 €.

Pozývame Vás!

(pr) foto: Salim Issa/newportline.cz

Populárne články