Connect with us

Kultúra

Krojovaný sprievod v srdci Slovenska už zajtra. Podobný sa konal v lete aj v Piešťanoch

Published

on

Reklama

V Banskej Bystrici sa koná počas aktuálneho víkendu už 362. Radvanský jarmok. Chystajú sa naň aj folkloristi z Piešťan a okolia. Uprostred Slovenska, budete môcť vidieť krásu krojov zo všetkých kútov krajiny. V sobotu 7. septembra o 14:00 h sa uskutoční krojovaný sprievod. Podobným, i keď v menšom rozsahu, sa počas leta mohli pochváliť aj Piešťany.

Reklama

Na konci júla sa v centre kúpeľného mesta uskutočnil tradičný Krojovaný Anna bál. Podujatie začalo prezentáciou folklórnych skupín z východu i zo západu na Námestí slobody. Predstavili sa FSS Povoja z Piešťan, FS Drienka, Gajdošskí trogári a DsK Ujlačanka z Veľkého Zálužia ako i folkloristi Nová stopa z Bojnej a FS Lingov z Košíc.

Po prvom kole vystúpení nasledoval krojovaný sprievod po pešej zóne. Folkloristi prešli za sprievodu hudby a spevu popred bývalé riaditeľstvo kúpeľov a okolo fontány do Kursalonu. Cestou stihli vykrútiť aj návštevníkov a návštevníčky. Program pokračoval veselicou na terase Kursalonu, kde do tanca hrala FS Nová stopa z Bojnej. Súčasťou večera bola aj novinka podujatia s názvom Slovensko spieva a Piešťany s ním. Na pódiu v Kursalone v tejto časti vystúpili folkloristi, ktorí prezentovali ľudové piesne, ale vypočuť ste si mohli aj jadranskú klasiku.

Reklama

Akcia zorganizovalo OZ Cesta pomoci Piešťany v spolupráci s dobrovoľníkmi. Finančne ju podporili dotáciou Mesto Piešťany a Trnavský samosprávny kraj, ďalej OZ Juvamen Bratislava, Nadácie Jána Korca z Trnavy, spoločnosti Kelcom International s.r.o. Senica. Partnerom projektu bola tiež firma ProDES Nové Mesto nad Váhom.

Atmosféru podujatia si môžete vychutnať v našej fotogalérii:

-th-

Populárne články