Connect with us

Kultúra

Krojovaný Anna bál už dnes

Published

on

Reklama

Priaznivci folklóru sa majú dnes 28. júla v centre Piešťan na čo tešiť.  Pripravený je ďalší Krojovaný Anna bál. Popoludní sa na Námestí slobody uskutoční prezentácia folklórnych skupín, nasledovať bude krojovaný sprievod a potom zábava v Mestskej záhrade.

Program odštartuje na Námestí slobody o 16:00 h. Na pódiu sa predstavia FS Modrovanky – Krojovanky z Modrovej, FS Kapustár z Trebatíc a FSS Povaja z Piešťan. Po prezentácii skupín sa folkloristi vydajú v sprievode po pešej zóne popred bývalé riaditeľstvo kúpeľov do Mestskej záhrady.

Reklama

Do tanca bude hrať Vavrinecká trojka z Kočína – Lančára a čaká vás poriadna dávka pravej ľudovej zábavy.

V prípade nepriaznivého počasia sa prezentácia súborov a Anna bál uskutoční v priestoroch Mestskej záhrady od 17:00 h. Vstup je bezplatný.

Reklama

„Pozývame všetkých ľudí, ktorí majú záľubu vo folklóre, ale aj v úcte dedičstvo našich starých rodičov. Uvidíte nádherné kroje s ručnými výšivkami, niektoré majú viac ako 100 rokov, vypočujete si pekné ľudové piesne, ktoré si spievali naši predkovia vo všedných aj sviatočných dňoch, pri ťažkej práci, aj radostných udalostiach. Podujatie je podporené dotáciou z mesta Piešťany, aj s finančným príspevkom z Trnavského samosprávneho kraja, z Nadácie Jána Korca Trnava a z bratislavského o. z. JUWAMEN. Veríme, že si prídete zaspievať aj zatancovať,“ pozýva Zita Bruncková z OZ Cesta pomoci.

PR Ilustr. foto: -lt-

Populárne články