Connect with us

Kultúra

Kremnické gagy vyhrali Radošinci a dodávatelia diplomoviek

Published

on

Reklama

Divadlo Stanislava Štepku, ktoré považuje piešťanský Dom umenia za svoju druhú domovskú scénu získalo hlavnú cenu Zlatý gunár na 32. ročníku medzinárodného festivalu humoru a satiry Kremnické gagy. Laureátmi osobitnej ceny Trafená hus sú firmy, ktoré sa zaoberajú pomocou pri vypracovaní školských prác, vrátane bakalárskych a diplomových. Majiteľmi jednej z najúspešnejších sú Piešťanci.

[singlepic id=23194 w=520 h=350 float=center]

Reklama

Kremnické gagy vyvrcholili 26. augusta slávnostným vyhlásením výsledkov. V kategórii divadelných a kabaretných programov udelili členovia Akadémie humoru hlavnú cenu festivalu Zlatého gunára Radošinskému naivnému divadlu za hru Len tak prišli. Satirickú komédiu uviedli Radošinci aj v Dome umenia.

Len tak prišli zachytáva našu krajinu vo veľmi smutnom svetle. Podľa Stanislava Štepku je to však až také smutné, že sa ľudia smejú. „Táto hra je plná hnevu na to všetko čo žijeme. Nevymyslel som si žiadnu inú náhradnú krajinu, ja som jeden z občanov tejto republiky, takže ma mnoho vecí štve, ale snažím sa písať tak, aby sa ľudia na tom smiali,“ povedal autor v decembri, krátko pred uvedením hry v Piešťanoch.

Reklama

V blížiacej sa novej divadelnej sezóne, by mali u nás Radošinci predstaviť Štepkovu najnovšou komédiu Šťastné konce, v ktorej hosťuje aj Zuzana Kronerová.

Trafená hus je cena za niečo, nad čím aj humoristom rozum zastane. Odborná porota ju tento rok udelila „Firmám XYZ a jej odborným subdodávateľom za zvyšovanie vzdelanostnej úrovne Slovákov vypracovávaním diplomových prác na objednávku.“ Humoristi týmto spôsobom chceli sarkasticky poukázať na podnikateľov, ktorí neetickým spôsobom pomáhajú študentom dokončiť vysokoškolské vzdelanie.

Jednu z takýchto firiem eSeminarky.sk vlastnia Piešťanci. Jej konateľom bol do konca apríla aj mestský poslanec Michal Hynek (Smer-SD). Akejkoľvek účasti v spoločnosti sa však vzdal a podľa aktuálneho výpisu z Obchodného registra SR v nej už nefiguruje.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články