Connect with us

Kultúra

Koncert v Piešťanskom pivovare má pomôcť ľuďom v Nepále

Published

on

Reklama

Nepál, Indiu a Čínu zasiahlo v apríli a máji tohto roku silné zemetrasenie presahujúce 7 stupňov Richterovej stupnice. Vyžiadalo si tisíce zranených a obetí, množstvo ľudí prišlo o strechu nad hlavou. V Piešťanskom pivovare v piatok 11. septembra odznie benefičný koncert Jeewana Siwa z Káthmandú, ktorý má pomôcť vyzbierať prostriedky pre ľudí v Nepále. Návštevníci si môžu užiť akustický rock v podaní výborných hudobníkov a skladby od skupín ako Beatles, Pink Floyd, Metalica, či od gitaristu Jimyho Hendrixa. 

Zemetrasením bolo zničených 500 000 domov a zomrelo 9000 obyvateľov. Epicentrum zemetrasenia bolo v regióne Gorkha, 120 kilometrov od Káthmandu hlavného mesta Nepálu. Trojica hudobníkov Jeewan Shiwa, Sunil Shakya a Kishor Deula príde do Piešťan vrámci benefičného turné po Nemecku a Rakúsku. Ich cieľom je vyzbierať finančné prostriedky a pomôcť workshopmi ľuďom v zničených dedinách. Deň po koncerte v Piešťanskom pivovare v sobotu 12. septembra hudobníci ešte vystúpia v Kantíne.

Reklama

unnamed

Organizátorka koncertu Helena Bodenschatzová a hudobník Jeewan Siwa odlietajú do Nepálu 22. septembra. Ich cieľom je naučiť ľudí stavať domy, ktoré odolajú zemetraseniam. K stavbe treba hlavne náradie, vrecia a piesok. Ich stavba je jednoduchá a zvládne ju svojpomocne úplne každý. Vrecia sa naplnia, zašijú a postupne sa ako tehly ukladajú na seba. Počas zemetrasenia sa piesok prispôsobuje pohybom zeme a dom tak odolá, v niektorých prípadoch úplne bez poškodenia.

Reklama

unnamed (1)unnamed (2)unnamed (3)

-lt/foto: Helena Bodenschatz-

Populárne články