Connect with us

Kultúra

Koncert Dva bol ako jarná búrka

Published

on

Reklama

Klubom ŽiWell sa v sobotu 12. apríla opäť raz rozliehali fantastické tóny hudby, a to v pravom slova zmysle. České hudobné duo Dva totiž prekonalo moju fantáziu a očakávania, a takisto, fantázia je hlavnou asociáciou, ktorá mi napadá pri spomienke na týchto dvoch sympatických muzikantov – Báru a Jana Kratochvílovcov.

DSC_0978

Reklama

Ich tvorivosť ma fascinovala, vtiahla do ich sveta od prvých zvukov až po posledné, pridané skladby. Nemôžem povedať „od prvých tónov“, pretože Dva začali koncert pinkaním pingpongových loptičiek o rakety. A v živote by mi nenapadlo, že hudba sa dá tvoriť aj trením konektora o kožu!

Tomu sa hovorí ísť s vlastnou kožou na trh! No aby to nevyznelo, že Dva prišli iba s nejakým experimentovaním s prapodivnými zvukmi, treba povedať, že všetky tieto tóny priviedli do krásnej melodickosti, a to predovšetkým vďaka okúzľujúcemu a hravému Bárinmu spevu.

Reklama

Bavila ma aj Bárina vymyslená reč, ktorá je v každej piesni iná, jej herecké (ale nie afektované) výkony, jej saxofón a Janova gitara a rytmickosť. Nenahovorili toho veľa, no napriek tomu si získali publikum tak rýchlo a ľahko, že onedlho sa miestnosť naplnila a masa ľudí sa Dvom veľmi ochotne podvolila. Bolo to také prosté, uvoľňujúce a osviežujúce nechať sa viesť ich hudbou a tancovať!

REKLAMA

zverland-2-april

Padla nám všetkým veľmi dobre takáto jarná búrka, ktorá však veľmi nenápadne a pohodovo očistila všetko navôkol. Teraz sa až zahanbím, keď si spomeniem, že som sa pred koncertom asi na dve minúty pohrávala s myšlienkou, že naň nepôjdem!

Text: Hanka Kalinová Foto: Eeva Paavilainen

Populárne články