Connect with us

Kultúra

V komédii Klamstvo sa predvedú vynikajúci slovenskí herci

Published

on

Reklama

Dom umenia ponúkne 25. januára komédiu z pera Floriana Zellera s názvom Klamstvo, ktorá bude nielen o milosrdnej lži, ale aj o nemilosrdnej pravde. Predstavia sa v nej známi slovenskí herci a tešiť sa môžete na Emíliu Vášáryovú, Milna Kňažka, Gabrielu Škrabákovú a Petra Šimuna.

Manželia Alica a Michel čakajú na večeru svojich dlhoročných známych, manželov Laurence a Pierra. Alica je však nesvoja, pretože krátko pred tým zazrela v meste Pierra, ako sa bozkával s cudzou ženou, čo ju stavia do morálnej dilemy: urobí svojej priateľke väčšiu službu ak jej to povie, alebo práve naopak, ak jej to zamlčí?

Reklama

Michel sa snaží zľahčiť jej dilemu, pritom sa stavia na stranu nevinného klamstva. Laurence a Pierre po večeri odchádzajú, dilema však ostáva a Alica jej má plnú hlavu. Dotlačí Michela k priznaniu ohľadom ich vlastného vzťahu. Podarí sa im nakoniec ohraničiť kde začína lož a kde končí pravda? (Stará téma, ktorá bola, je, a bude vždy aktuálna – pravda a lož. Medzi tým je mnoho možností.) Veríme, že diváci si vyberú tie lepšie. Že lož nebude taká milosrdná, a že pravda nemusí byť taká bezohľadná. Dôležité je, aby sme sa vedeli aj na vážnych situáciách vždy zasmiať. V tejto komédii nám o to rozhodne pôjde.

-inf/Zdroj a grafika: Dom umenia-

Reklama

Populárne články