Connect with us

Kultúra

Kiežby všetci ľudia boli takí, ako na Pohode

Published

on

Reklama

Ako je možné, že na tomto festivale sa stretáva každoročne toľko odlišných ľudí, vyznávačov rôznych hudobných štýlov a každý rok tu vládne dokonalá priateľská atmosféra?

[singlepic id=25064 w=320 h=240 float=right]Punkáči, hiphoperi, rokeri aj disko nadšenci si tu každý rok prídu na svoje a veľa z nich objaví aj niečo nové. Atmosféra je skoro rodinná – ak niekto stratí pred stagom okuliare hľadajú všetci naokolo. A toto je práve to čím je Pohoda veľmi výnimočná a čím sa odlišuje od iných festivalov. Je to taká každoročná „oslava priateľstva“. Kto príde bez kamošov zaručene nájde nových.

Reklama

Pohoda nieje len o hudbe. Je to festival otvorených ľudí a je to zároveň fórum pre diskusiu rôznych názorov. Okrem hudobných koncertov je tu scéna pre divadlo, autorské čítanie a diskusie so zaujímavými osobnosťami ktorými nemusia byť nutne len rockové hviezdy. Pohoda nie je len oslava radosti ale aj vyjadrenie postoja k aktuálnym spoločenským témam.

Práve vďaka tejto bohatej a rôznorodej scéne sem každoročne prichádzajú ľudia rôznych vekových kategórií. Staršie a mladšie generácie zistia, že majú mnoho spoločného. Čo je však na Pohode vzácne je že reflektuje rôznorodosť a problémy súčasného sveta. Dôkazom je veľký priestor pre občianske združenia zaoberajúce sa ekológiou a alternatívnym spôsobom života.

Reklama

Po každej Pohode sme inšpirovaní jednak z novej hudby a rôznych umeleckých žánrov. Ale hlavne tým ako ľudia vedia byť k sebe milí, otvorení a hľadať to pozitívne v živote.

Text: Michaela Haringová

Populárne články