Connect with us

Kultúra

Katke Koščovej sa plnia sny

Published

on

Reklama

Speváčka Katka Koščová v tomto roku spolupracovala s českým textárom Michalom Horáčkom, na jar
vypredala sály počas turné s kapelou NEŘEŽ, s tou istou kapelou sa už teraz tešia na pokračovanie klubového koncertovania. Zastavia sa aj v Piešťanoch. V lete nahrávala nové CD a v zime bude oddychovať a tešiť sa na potomka. Veľkú prestávku ale neplánuje, už na jar chystá ďalšie koncerty. Plnia sa jej nielen muzikantské sny.

[singlepic id=36042 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Katka so svojím klavíristom Danom Špinerom zhudobnila pred časom viacero villonských balád Michala Horáčka, z ktorých si popredný český textár a básnik vybral dve – letnú pesničku Přes most bez punčoch a vianočnú pieseň Štědrý večer. Tieto balady sú súčasťou jeho projektu Český kalendář, ktorý sa tohto roku dočkal aj javiskového spracovania.

Reklama

S českou folkovou legendou Neřež pripravili pokračovanie úspešného spoločného koncertného ťaženia. „Teraz na jeseň sme sa rozhodli pre komornejšie sály aj komornejšiu verziu koncertu. Odohrali sme spolu tohto roku viacero veľkých koncertov a máme chuť na zmenu atmosféry,“ hovorí Katka Koščová. Už 24. októbra ju s programom 30 rokov Nerez, žažijeme v Kursalone.

„V tomto roku sa mi skutočne splnili takmer všetky profesné sny. Spolupráca s Michalom Horáčkom, s kapelou Neřež, dokonca som mala možnosť zaspievať si duet s Danom Bártom… Mám pocit, že sa dejú krásne až neuveriteľné veci a to nehovorím len o pracovných príležitostiach. To najčarovnejšie zo všetkého, čo sa mi momentálne deje je, že sa stanem mamou,“ uzavrela Katka Koščová.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=XjntZ8UEb8I[/youtube]

Text a foto: TS

Populárne články