Connect with us

Kultúra

Kabáti to na Topfeste poriadne roztočili, hudba utíchla až nadránom

Published

on

Reklama

Aktuálny ročník festivalu Topfest je za už nami, poznačili ho najmä zmeny v programe súvisiace s presunmi účinkujúcich na menšie pódiá, nakoľko silný vietor narušil statiku BLACK STAGE. V sobotu došlo k najväčšiemu posunu vystúpenia škótskej speváčky Amy Macdonald, naopak Karel Gott, Zóna A, či Horkýže Slíže sa predviedli podľa plánu alebo len s drobnými časovými posunmi. Návštevníci podujatia si poriadne užili najmä najväčšie stálice festivalu, ktorými sú búrliváci z legendárnej českej kapely Kabát a odspievali s nimi najznámejšie hity. Zvuk koncertov definitívne utíchol dnes nad ránom a vydýchnuť si tak môžu i obyvatelia lokality v blízkosti letiska.

Prvý deň na hudobnom festivale TOPFEST v Piešťanoch najviac poznačila strata hlavného pódia, ktoré sa po nočných búrkach a následných problémoch s narušenou statikou rozhodli organizátori v záujme bezpečnosti uzavrieť. Samotných účinkujúcich, ktorí neplánovane koncertovali na menších pódiách to však ešte viac zomklo s prítomnými fanúšikmi čoho výsledkom boli skvelé koncerty s vynikajúcou náladou.

Reklama

Po nočných búrkach vo štvrtok večer pred festivalom, keď sa piešťanskym letiskom prehnal vietor o sile v nárazoch viac ako 120 kilometrov za hodinu došlo k narušeniu statiky najväčšieho z pódií nazvaného BLACK STAGE. Po rannej kontrole statikov, ktorá síce odobrila ďalšie používanie, ale len do určitej sily vetra v nárazoch sa organizátori rozhodli program z najväčšieho a nekrytého BLACK STAGE presunúť a rozdeliť medzi prekryté BLUE STAGE a WHITE STAGE.

„Napriek ubezpečeniam statikov, že opatrenia na posilnenie konštrukcie BLACK STAGE, ktoré sa uskutočnili umožňujú ďalšie používanie, kladieme na prvé miesto bezpečnosť účinkujúcich, návštevníkov a samotných spolupracovníkov. Preto sme sa rozhodli radšej hlavné pódium nepoužívať a účinkujúcich popresúvať na ďalšie dve pódiá, ktoré sú k dispozícii,“ informoval organizátor Dušan Drobný.

Reklama

Návštevníci podujatia sa aj napriek zmenám v programe a absencie najväčšieho pódia zabávali na výbornú a 14. ročník festivalu si poriadne užili. Pozrite sa ako vyzeralo to v uplynulých dvoch dňoch na TOPFEST-e.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3585″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]-lt/Zdroj: Topfest/Foto: Miriam Skipalová-

Populárne články