Connect with us

Kultúra

K. Koščová plánuje džezové úpravy “ľudoviek“

Published

on

Reklama

V stredu 17. novembra sa publiku v takmer do posledného miesta zaplnenej Art Jazz Gallery v Kursalone predstavila speváčka Katarína Koščová. Vrámci koncertu zaspievala skladby z najnovšieho albumu Nebotrasenie, ale taktiež šanzóny a piesne prichutené folkom, folkórom, jazzom a bluesom. Na ja pódiu jej sekundoval klavirista Daniel Špiner.

[singlepic id=7369 w=320 h=240 float=left]Katka Koščová vystupovala v Piešťanoch v auguste tohto roku, ešte ako „regulérne“ Koščová. Dnes už sa môže pochváliť aj menom Pivovarová, keďže sa týždeň po augustovom koncerte vydala za svojho manažéra Michala Pivovara. Katka s Michalom boli na svadobnej ceste v Taliansku, ale ako nám Michal prezradil už si ani nepamätajú, že niekde boli. Inak vraj bolo fajn, len množstvo práce, ktoré ich pohltilo po návrate domov, prekrýva spomienky na cestu na Apeninský poloostrov.

Reklama

Katku a jej skupinu čaká do Vianoc ešte veľa koncertov, na ktorých by chceli dať koledy a známe piesne do džezovej úpravy. Potom by chceli relatívne v pokoji prežiť sviatky a hneď po nich by sa radi pustili do prípravy nového albumu. Mal by vytvorený z ľudových piesní, hlavne z východného Slovenska, avšak v džezovej úprave.

Katka Koščová na svojich koncertoch podľa jej muzikantov často spomína akéhosi Fera, a tak v Kursalone už spomenula aj manžela Michala (vypočuť a pozrieť si to môžete v nasledujúcom videu čas 2:09 – 2:25).

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SywEY2XHy4I[/youtube]

Za jednu z najkrajších pesničiek, ktorá na koncerte odznela, môže tiež jej manžel, aj keď vznikla už dávnejšie, keď ešte neboli manželia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sxgE7g_mCTM[/youtube]

Autor: ht  Foto a video: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=302]

Populárne články