Connect with us

Kultúra

Fuera Fondo krstili nový videoklip

Published

on

Reklama

Chlapci z hudobnej formácie Fuera Fondo mali v letných mesiacoch plné ruky práce. Okrem toho, že odohrali množstvo koncertov, nakrúcali aj svoj prvý hraný videoklip k piesni „Kráčajúc svetom“, ktorého premiéru a zároveň krst spojili 13. novembra s posledným koncertom v rámci SONY ERICSON TOUR POLEMIC a DIVOKEJ BILL v Hruštíne. Úloha krstného rodiča tentoraz pripadla českej kapele Divokej Bill.

Keďže sa videoklip sám o sebe poliať nedal, svätená voda – v tomto prípade pivo – putovala priamo do žalúdkov krstných rodičov. Vzhľadom na tohtoročné daždivé leto sa natáčanie natiahlo na celý august. Cieľom režiséra a scénaristu videa, no zároveň i zakladateľa kapely, Borisa Majerníka, bolo vniesť k divákom aspoň malý nádych balkánskej atmosféry. Nakrúcalo sa výlučne pri západe slnka, čo bolo jednou z hlavných priorít kapely. „Inšpirovali ma najmä Kusturicove filmy“, vyjadril sa Boris.

Reklama

Vo videoklipe sa okrem členov kapely objavili aj dvaja hostia – na husliach si zahral Peter Torák a klarinet obsadil Peter Ferenčík. Obaja sa už v minulosti zúčastnili nahrávania samotnej skladby. O kameru, strih a postprodukciu sa postarali Erik Ďuriš a Marek Švančara. Video klip bol natočený na fotoaparát Canon EOS 7D.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wKOizzxYnlw[/youtube]

Reklama

Autor: Alžbeta Naďová, PR

Fotogaléria z natáčania:

[nggallery id=303]

Populárne články