Connect with us

Kultúra

Jóžin z bážin sa blíži k Piešťanom

Published

on

Reklama

Humorista, pesničkár a nezabudnuteľný šoumen Ivan Mládek sa chystá so svojím Banjo Bandom na turné po Slovensku a ukončí ho 25. septembra v Piešťanskom pivovare. Ak si chcete zaspomínať na legendárneho Jóžina z bážin alebo Prachovské skály, zabudnúť na chvíľu na na politiku, dlhy, doktorov, neveru partnera, máte jedinečnú príležitosť.

Reklama

 

Na hudobno-zábavnej show okrem Ivana MLÁDKA a jeho hudobníkov vystupujú aj spievajúci komici – Lenka “Kalamity Jane” Šindelářová, Lenka Plačková a Jan Mrázek.

Reklama

Od jednotlivých členov Banjo Bandu sa dozviete, ako sa svojpomocne zbaviť problémov s prostatou, ako prekonať rekord v behu na lyžiach so zlomenou nohou, ako docieliť aby sa sedem milliárd ľudí vošlo do Prahy, ako docieliť správnej teploty materského mlieka a dokonca aj to, ako úsporne popravovať na elektrickom kresle bez elektrického prúdu.

11921607_754093344701539_1336391665470933510_nAko špeciálny hosť vystúpi mladá slovenská pesničkárka Mirka Miškechová.

Ivan Mládek pôvodne vyštudoval ekonómiu, ale hudbe sa začal venovať ešte na strednej škole. Najskôr účinkoval v dixielande, neskôr v rôznych ďalších zoskupeniach. V roku 1970 na country festivalu v pražskej Lucerne slávi úspech so svojím trojbanjovým banjo bandom, ktorému organizátori festivalu dali názov Banjo Band Ivana Mládka. Sedemdesiate roky boli pre neho nadmieru úspešné, vystupoval v rozhlase, koncertoval po celom Československu, uviedol prvé scénky skeče a realizoval sa tiež ako humorista a autor. Od osemdesiatych rokov pôsobí aj ako výtvarník, jeho diela majú rovnako humoristický náboj. Do dnešného dňa napísal viac než šesť stoviek pesničiek, ktoré už u nás zľudoveli – Dáša Nováková, Jožin z bažin, Prachovské skály, Jez, Linda a ďalšie, natočil 13 LP, 35 CD, vyšlo mu 13 humoristických knižiek a 14 posterov jeho „antiperspektiv­ních“ olejov. So svojim Banjo Bandom tiež odohral tisíce predstavení v Čechách a na Slovensku, v Poľsku, Nemecku, Švajčiarsku, Belgii, Rakúsku, Spojených Štátoch a Rusku.

-inf-

Populárne články