Connect with us

Kultúra

Jedinečná Noc divadiel v Drahovciach

Published

on

Reklama

Aj v malej obci sa môžu diať veľké veci. V sobotu 17. novembra sa Divadlo Dobreta, ktorého domovskou scénou je Kultúrny dom v Drahovciach, zapojí do celoslovenskej akcie Noc divadiel. Tá je tento rok zameraná na výročie Nežnej revolúcie a 100. výročie vzniku ČSR. Tešiť sa môžete na divadelné predstavenia, muzikál, výstavu, workshop i stretnutie s významnými tvorcami.

Reklama

NOC DIVADIEL 2018 je podujatie európskeho významu prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať divadlom po celú noc. V jednu spoločnú noc 17. novembra 2018 sa stovky európskych divadiel spoja a ponúknu divákom netradičné divadelné zážitky. „Projekt zahŕňa tri najdôležitejšie atribúty, ktoré charakterizujú Noc divadiel. Otvorenosť ako potreba zo strany divadiel, interakcia ako prvok hry a akcie zo strany publika a prepájanie ako schopnosť vytvárať siete medzi verejnosťou, divadlami, inštitúciami a mestami. Vzniká tak priestor napríklad na vzájomné hosťovania súborov alebo iné aktivity,“ vysvetľuje Blanka Kollárová z Divadla Dobreta.

Podujatie odštartuje už v piatok 16. novembra dopoludnia v KSC Fontána v Piešťanoch medzinárodným divadelným predstavením pre študentov COCTEAU, PIAF alebo STALO SA v podaní Theatr´Azur – compagnie Knittl – Grillon a Divadlo Dobreta. V sobotu 17. novembra začínajú aktivity v Drahovciach už od 10:00 h, keď najmenších divákov poteší bábkové marionetové predstavenie divadla ANIMARE SILVA s názvom AKO SA JANO S DRAKOM PORÁTAL. Nasledovať bude workshop spojený s výstavou, na ktorom sa účastníci dozvedia viac o tajomstvách výroby a tvorby drevených bábok.

Reklama

Popoludní a podvečer vás čakajú muzikálové predstavenia CHARLIE A TOVÁREŇ NA ČOKOLÁDU v podaní DDS DOBRETKA s potom ukážky z crazy muzikálu INAK TO NEBUDE, ktoré uvedie Divadlo Dobreta.

Hlavný program štartuje od 19:00 h. Vystúpia v ňom študenti Ateliéru muzikálového herectva Divadelnej fakulty JAMU BRNO pod vedením Dady Klementovej, potom bude nasledovať predstavenie pripravovaného medzinárodného projektu profesionálneho divadla Theatr´Azur Francúzsko, Compagnie TDU Švajciarsko, amatérskeho divadla Dobreta a podpísanie zmluvy o spolupráci na roky 2019 a 2020 za prítomnosti významných osobností z oblasti umenia a kultúry na Slovensku. O 20:00 h pokračuje Noc divadiel v Drahovciach predstavením COCTEAU, PIAF alebo STALO SA v podaní Theatr´Azur – compagnie Knittl – Grillon a Divadla Dobreta. Pekný večer zavŕši stretnutie s významnými tvorcami a osobnosťami v oblasti kultúry a umenia na Slovensku aj v zahraničí.

Podujatie sa koná pod záštitou veľvyslanca FR J.E. p.Christophe L´éonzi , ministerky kultúry Slovenskej republiky Ľubice Laššákovej a v spolupráci s Klubom 89.

Noc divadiel 2018
17.11.2018
od 10:00 – 24:00
Kultúrny dom Drahovce, Hlavná 428/126

PROGRAM

16.11.2018
10:00 h KSC FONTÁNA PIEŤANY
COCTEAU, PIAF alebo STALO SA – medzinárodné divadelné predstavenie pre študentov účinkuje Theatr´Azur – compagnie Knittl – Grillon a Divadlo Dobreta

17.11.2018
12.11. – 30.11.2018
ZLATÁ STUHA – výstava pre deti
Výstava víťazných titulov z prestížnej súťaže poriadanej Českou sekciou IBBY, spolupráci s Českým centrom Bratislava a Mestskou knižnicou mesta Piešťany.

10:00h
AKO SA JANO S DRAKOM PORÁTAL – bábkové marionetové predstavenie divadla ANIMARE SILVA

11.00h – 13:00h
ANIMARE SILVA – workshop spojený s výstavou – odhalenie tajomstva výroby a tvorby drevených bábok

15:00h
CHARLIE A TOVÁREŇ NA ČOKOLÁDU – detský rozprávkový muzikál – účinkuje DDS DOBRETKA Drahovce

17:00 – 24:00h
DIVADELNÁ KAVIAREŇ so ŽIVOU KAPELOU BRANCH OF JAZZ

18:00h
INAK TO NEBUDE – ukážky z crazy muzikálu podľa scenára Ondreja Soukupa a Gabiny Osvaldovej ANJEL A DIABOL (Láska je láska)s piesňami z repertoáru Lucie Bílej – účinkuje DIVADLO DOBRETA

19:00h
SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE NOC DIVADIEL 2018
– Vystúpenie študentov Ateliéru muzikálového herectva, divadelná fakulta JAMU BRNO pod vedením Dady Klementovej
– Predstavenie pripravovaného medzinárodného projektu profesionálneho divadla Theatr´Azur Francúzsko, Compagnie TDU Švajciarsko ,amatérskeho divadla Dobreta a podpísanie zmluvy o spolupráci na roky 2019 a 2020 za prítomnosti významných osobností z oblasti umenia a kultúry na Slovensku.
– Vernisáž výstavy fotografií z divadelnej tvorby účastníkov projektu

20:00h
COCTEAU, PIAF alebo STALO SA – medzinárodné divadelné predstavenie účinkuje Theatr´Azur – compagnie Knittl – Grillon a Divadlo Dobreta

21:00h
O DIVADLE V DIVADLE – stretnutie s významnými tvorcami a osobnosťami v oblasti kultúry a umenia na Slovensku aj v zahraničí
Podujatie počas večera moderuje Mgr.Barbora Krajč Zamišková ArtD.

-red- Ilustračné foto: Divadlo Dobreta

Populárne články