Connect with us

Aktuality

Jazzové vlny prídu až z JAR či Ameriky

Published

on

Reklama

Saxofonista Rus Nerwich verí, že ducha umelca oživujú vlny, vychádzajúce pri hraní z hudobného nástroja… Svoje videnie sveta a hudby predstaví Piešťancom v Art Jazz Gallery Kursalon už tento piatok – 4. mája o 20,00 h. Rus Nerwich Quartet bude tvoriť česko-slovenská zostava mladých hudobníkov (Lukáš Kytnar-bass, Matej Benko-piano, Tomáš Hobzek – bicie).

[singlepic id=27195 w=320 h=240 float=right]Na nedeľné popoludnie pripravila piešťanská knižnica v spolupráci s Kursalonom zasa program pre deti – Zázračný workshop ilustrátora Karola Wágnera sa bude konať 6. mája od 15,00 h. vo Veľkej sále.

Reklama

Nový život starým knihám môžete vdýchnuť 11. mája na terase Kursalonu pri pravidelnom Knižnom bazáre PIWC. Večer od ôsmej v ten istý deň bude pokračovať jazzová vlna saxofonistov v Art Jazz Gallery koncertom: Nikolaj Nikitin Personal Suite. Mladého hudobníka a autora skladieb Nikolaja Nikitina budú sprevádzať známi profesionáli: Gabo Jonáš-piano, Juraj Griglák-bass, Jozef Dőme-bicie.

Netradične v nedeľu 13. mája sa v Art Jazz Gallery Kursalon o 19,30 h predstaví americko-taliansko-slovenské Trio Ovsepian, Camarda, Valihora. Známy bubeník Martin Valihora vyrazil na slovenské turné spolu s Vardanom Ovsepianom (USA/ARM)-piano a Daniele Camardom (I)-basgitara. Mladých energických hudobníkov spája okrem lásky k muzike aj štúdium na rovnakej alma mater – Berklee College of Boston. Piešťanské vystúpenie bude ich druhou zastávkou na májovej šnúre.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=j0dVm8mFRak[/youtube]

Spoza veľkej mláky prídu i ďalší džezmeni: Skip Wilkins-piano a Gary Rissmiller-bicie, ktorí budú v piatok 18. mája o 20,00 h súčasťou Rosťa Fraš & Skip Wilkins Quinteta. Spolu s Rosťom Frašom (CZ) na saxofóne zahrá aj Jozef Fečo (CZ) na kontrabase.

Okrem jazzovej vlny, ktorá sa privalí zo všetkých svetových strán, vystúpia opäť stáli domáci muzikanti: vždy dobrú atmosféru nachystajú rockeri z kapely iX v cykle OLDIES na štvrtok 3.5. a 17.5. o 19,30 h, známe melódie precízne a s chuťou zahrá SWING FORMATION každú druhú stredu 9. a 23. mája. Romantické CLASSIC SONGS pri sviečkach zaspieva Števo Adamec v stredu 16. a 30.5. V májové pondelky nebude chýbať Jam Session a posledný LIVE JAZZ v piatok 27. 5. o 20,00 h bude tiež patriť domácej stage kapele: ART JAZZ GALLERY BAND pod taktovkou Ondreja Boteka.

[singlepic id=28514 w=320 h=240 float=right]Festival rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok otvorí svoje brány vo veľkej sále Kursalonu – v utorok 22. mája na slávnostnom večere Počúvadlo o 20,00 h. Ďalšie festivalové projekty sú v Kursalone naplánované vo štvrtok 24.5. – o 10,00 h Vem Boženu do mestra, o 14,00 h vyhodnotenie výtvarnej súťaže Moja rozprávková babička a o 19,00 h Tajomstvo z vankúša – finálový večer VI. ročník tohto podujatia.

Benefičné podujatie – Tvorivé dielne Klubu Kĺbik a Koncert sopranistky Petry Markovej-Breče a tenoristku Mareka Tokoša pripravila na nedeľu 27.5. Sekcia mladých reumatikov Ligy proti reumatizmu v Piešťanoch. Detská tvorivá dielňa sa začne o 13,00 h na terase Kursalonu a koncert o 15,00 h vo Veľkej sále.

Počas májových vychádzok si budete môcť prezrieť aj dve výstavy – prvé dva týždne vystavuje svoje fotografie z ciest po piatich kontinentoch amatérsky fotograf Herbert Kaleta a druhou bude autorská výstava ilustrácií študentov VŠVU k festivalu Zázračný oriešok – MY.

Pozývame Vás! Adriana Drahovská, Kursalon, International jazz Piešťany, n.o.

Populárne články