Connect with us

Kultúra

Jazzové Vianoce v Elektrárni Piešťany s Luciou Lužinskou

Published

on

Reklama

Lucia Lužinská, Boris Čellár a Swingless Jazz Ensamble predstavia v programe Jazzové Vianoce to najlepšie z vianočného repertoáru v tradičných aj netradičných aranžmánoch s veľkým orchestrom v nedeľu 7. decembra o 17:00 h.

lucia luzinska

Reklama

Big band Swingless Jazz Ensamble je víťazom súťaže Jazz START UP 2013 a viacerých ďalších hudobných ocenení.  Orchester je zložený zo študentov SZUŠ Heleny Madariovej v Nitre, konzervatórií a pedagógov. Vznikol v septembri 1999 pri ZUŠ v Mojmírovciach, neskôr pôsobil pri SZUŠ ARS Studio. V súčasnosti sa nachádza pri Súkromnej základnej umeleckej škole Heleny Madariovej v Nitre. Orchester hráva pri rôznych príležitostiach, akými sú recepcie, plesy, svadby, narodeninové oslavy, ako aj pravidelné koncerty v rôznych kaviarenských zariadeniach a rôzne hudobné festivaly a súťaže.
V roku 2011 sa orchester zúčastnil na Medzinárodnom hudobnom festivale v Českej Kamenici, z ktorého si odniesol strieborné pásmo. V roku 2012 orchester získal na bigbandovom festivale v Budapešti ocenenie Special Gold v A kategórii.

Lucia Lužinská vyštudovala VŠMU v Bratislave, odbor herectvo (1999), a Kunst Universität Graz- Rakúsko, odbor džezový spev (2009). Istý čas strávila v zahraničí, v Japonsku a v Škandinávii. Od roku 2003 spolupracuje s kapelou All.Time.Jazz, s ktorou nahrali a vyprodukovali cd tradičných jazzzových štandardov – First Take (2005), autorské cd (Un)covered (2008) a cd Zimná krajina/Winterland (2011).

Reklama

V spolupráci s gitaristom a jej parterom Borisom Čellárom vytvorili niekoľko hudobných projektov od subtílneho a zároveň energického dua Voice and Guitar, cez swingové zoskupenie interpretujúce známe tradičné jazzové štandardy po experimentálne projekty spojenia jazzu s hiphopom a rapom, či jazzu s DJom, alebo jazzu s klasickým sláčikovým kvartetom, alebo experintalne spojenie ľudských hlasov a tanečného pohybu. Od roku 2012 pôsobí aj v novom projekte Borisa Čellára Quintessence, ktorý spája swingovú tradíciu s modernými groovovými podkladmi súčasnosti. Vystúpili na mnohých prestížnych scénach u nás aj v zahraničí, tiež v LIVE televíznych programoch. Lužinská tiež skladá vlastné skladby a príležitostne si píše aranžmány.

 

-inf- Zdroj: www.jazz.sk

REKLAMA

country

Populárne články