Connect with us

Kultúra

Januárové čítačky budú venované Dušekovi, Hevierovi, Čepčekovej, no príde aj Jobus

Published

on

Reklama

V naozaj dobrej spoločnosti sa ocitnú čitatelia, ktorí využijú januárovú ponuku Mestskej knižnice mesta Piešťany. Najmä pre deti pripravila čítanie, ale aj workshopy či informačné hodiny s knihami od známych autorov ako Daniel Hevier, Mária Lazárová, Elena Čepčeková. Až tri podujatia sú venované Dušanovi Dušekovi – spisovateľ a čestný občan Piešťan totiž v tomto roku oslávil 70-ku. O bábike, ktorí plní sny, príde s deťmi pobesedovať v januári i hudobník a recesista Braňo Jobus z Vrbového.

Už vo štvrtok 14. januára o 14-tej sa v knižnici koná prvé januárové čítanie z knihy Márie Lazárovej spojené s tvorivou dielňou s názvom Ema a ružová veľryba. O deň neskôr – v piatok 15.1. sa mladí čitatelia od desiatej ráno môžu zoznámiť s Kozliatkami a Žirafiou mamou na výstave ilustrácií Martiny Matlovičovej a Vladimíra Krála.

Reklama

 

 

Reklama

IMG_9770_resizeVeľké Bum a malé Bum má názov informačná hodina a workshop na motívy knihy Daniela Heviera, ktorá je naplánovaná v programe knižnice na utorok 19. januára o o 14-tej. Poklady ľudovej slovesnosti sú určené pre škôlkárov a pripomenú si ich v stredu 20. januára o desiatej dopoludnia.

Štvrtok 21. januára o 10-tej už bude patriť Plajkovi – bábike, čo plní sny a besede naživo s autorom knižiek o tejto neobvykle hračke, Braňom Jobusom z Vrbového. V ten istý deň a rovnakú hodinu je pripravené pre návštevníkov knižnice aj ďalšie podujatie – informačná hodina venovaná bájkam a ich najznámejším autorom: Čo skrývajú bájky.

jobusPondelok 25. januára o desiatej dopoludnia si na podujatí Dušan Dušek deťom návštevníci knižnice pripomenú tvorbu známeho slovenského spisovateľa pri príležitosti 70. výročia jeho narodenia. Čestnému občanovi Piešťan, spisovateľovi Dušekovi a jeho životnému jubileu sú venované aj informačná hodina s workshopom Babka na rebríku v stredu 27. januára opäť o desiatej ráno a zážitkové čitanie z knihy Pištáčik a jeho príhody v piatok 29. januára, rovnako o 10,00 h.

1efbf9bea4V januári sa narodila aj jedna z najznámejších slovenských autoriek pre deti – Elena Čepčeková. Informačná hodina a čítanie z jej kníh s názvom Slniečko na motúze sa uskutoční piešťanskej knižnici v utorok 26. 1. o 10,00 h.

Do konca januára záujemcovia ešte môžu vidieť aj štyri výstavy, inštalované v priestoroch knižnice v posledný mesiac roka 2015:

Havednik-a-Kresba_-ktora-ozila

Hávedník a Kresba, ktorá ožila

Výstava ilustrácií Daniely Olejníkovej z kníh Jiřího Dvořáka a Daniela Pastirčáka.

Obrázky z Malej princeznej

Výstava ilustrácií Miloša Koptáka z knihy Jána Uličianskeho.

Putovanie za vianočnou hviezdou

Výstava ilustrácií Vladimíra Krála.

Najkrajšie knihy Slovenska 2014

Výstava ocenených kníh z celoslovenskej súťaže.

-red-/Zdroj. www.kniznica.sk, ilustračné foto: archív PNky

Populárne články