Connect with us

Kultúra

Indie rock od Funny Faces mal úspech, môžeme sa tešiť na rock&roll

Published

on

Reklama

Gitarovej hudbe sa v Piešťanoch začalo dariť. Mesiac po koncerte Teskohippies roztancovali Cotton Club aj Funny Faces a Puzzle n Pyjamas. Organizátori sľúbili, že k nám čoskoro zavíta rock&rollová kapela so všetkým, čo k tomu patrí.

[singlepic id=11594 w=320 h=240 float=left]V sobotu 26. marca zaplnili atómový kryt pod Priorom asi tri stovky ľudí. Piešťanská kapela Funny Faces tu odohrala prvý koncert po nahraní svojho EP Why do people hide from the rain. Playlist bol zložený výlučne z ich vlastnej tvorby. Hudobníci, ktorí tak skvelo hrali prevzaté veci tým spravili krok do neznáma. Ich fanúšikovia však reagovali veľmi dobre, dokonca si s nimi aj zaspievali. Ako odmenu potom dostali neobvyklú cover verziu Shout up and let me go od The Ting Tings.

Reklama

Nasledovala „rockotéka“, ktorá mohla byť viac rockovejšia – hudobné žánre a štýly sa totiž menili podľa toho, kto bol za mixpultom a čo si tancujúce publikum objednalo.

[singlepic id=11606 w=320 h=240 float=right]Po koncerte sme sa speváka z Funny Faces opýtali, ako ho hodnotí: „Som trošku zničený, ale tak to má byť po dobrom koncíku. Ľudia boli úplne najviac super, veľmi nás potešilo, že si spievali pesničky z nášho EP a hlavné bolo, že sa všetci zabávali!“, povedal Marko Manas.

Reklama

Atmosféru, výkon kapely i reakcie publika pochválil aj Richard Trebatický z agentúry In Fun Media, ktorá koncert organizovala: „Funny Faces sme predtým nikdy nepočuli naživo. Teraz už vieme, že budú predskakovať na vystúpení The First z Veľkej Británie a Mandrage z Českej republiky. Už predtým nás zaujalo ich EP. Chceli sme ich potiahnuť trošku vyššie. Po včerajšom výkone na mňa osobne zanechali veľký dojem a budem len rád ak s chlapcami budeme spolupracovať aj naďalej. Funny Faces majú možnosť stať sa nielen regionálnou kapelou. A my spravíme všetko pre to, aby sme im pomohli.“

Registrovaní úžívatelia na portáli PNky.sk majú prístup k fotografiám z vybraných akcií a môžu si ich stiahnuť vo vyššom rozlíšení.  Okno na prihlásenie a registráciu nájdete na stránke  úplne vpravo hore. Registráciou získate taktiež služby newslettru. Časom budú pre registrovaných čitateľov prístupné ďalšie bonusy navyše. Ak teda chcete fotografie z koncertu Funny Faces, po registrácii vám budú na tomto mieste k dispozícii.

[member]Kliknite na túto linku a stiahnite si fotografie, buď po jednej, alebo všetky naraz kliknutím na all.zip (súbor má 19 MB). Rozlíšenie fotografií je 1600×1067 px. Fotografie sú určené na osobné použitie. Nesmú sa publikovať v médiach a používať na komerčné účely bez súhlasu autora .[/member]

[nggallery id=590]

Text a foto: mac

REKLAMA

Populárne články