Connect with us

Kultúra

Hviezdne kvarteto zahrá v Kursalone. V utorok príde aj Harry Sokal

Published

on

Reklama

Spolupráca Rada Tarišku s excelentným newyorským pianistom, pôvodom z Venezuely, Benitom Gonzalesom sa začala pred pár rokmi práve v Piešťanoch na Festivale Doda Šošoku. Hudobne si sadli a spoločne u nás už vystúpia po tretí raz. Koncert formácie Rado Tariška Quartet (Ven., USA, SK) sa uskutoční už dnes, 18. októbra o 20.00 h.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=LQjEcE23x_A[/youtube]

Reklama

Po prvý raz však v klubovom prostredí Art Jazz Gallery Kursalon privítame amerického hráča na kontrabas Dwyne Burno, ktorý vystúpi namiesto pôvodne uvedeného Essieta Okona Essieta. Burno počas svojej kariéry koncertoval so známymi  menami svetového jazzu ako Roy Haynes, Joe Henderson, Benny Golson, Herbie Hancock and Wynton Marsalis… Na bicie zostavu podľa posledných informácií doplní ďalší mladý slovenský talent David Hodek.

AsGuests je projekt založený primárne na spolupráci Mira Heráka a Michala Vaňoučka. Ako názov už napovedá, hudobníci si prizývajú na spoluprácu rôznych hostí a vytvárajú tak nové formácie. Tentoraz to bude na bicie Peter Solárik (SK), na el. bass Rafael Morales (S) a saxofonista z Rakúska Harry Sokal. ktorého stáli návštevníci piešťanského Kursalonu  už poznajú. Od roku 2000 pôsobia stáli členovia kapely v Holandskom Haagu. V Piešťanoch zahrajú v utorok 22. októbra o 20.00 h v zostave Miro Herák – viprafón, Michal Vaňouček – piano, keyboard, Harry Sokal – sax, Rafeal Morales – el. bass. Koncert sa uskutoční v spolupráci s Rotary klubom.

Reklama

Džezoví bratia kontrabasistu Štefana „Pištu“ Bartuša sa predstavia v medzinárodnej zostave Andy Middleton (USA) – sax, Michal Bugale (SK) – gitara, Vladimir Kostadinovic (SRB,AT) – bicie nástroje a spolu s nimi vystúpi v súčasnosti najžiadanejší taliansky pianista Antonio Farao. Koncert Jazzbrothers feat. Antonio Farao sa uskutoční v piatok 25. októbra o 20.00 h a je súčasťou slovensko-rakúsko-talianskeho turné.

[youtube width=“560″ height=“316″]https://www.youtube.com/watch?v=PwlAV0a4ulw[/youtube]

Ľudmila Štefániková Quartet je nová dámska kapela, ktorá vznikla na podporu druhého Ľudmilinho albumu Elektricity. V Piešťanoch sa predstavia 1. novembra. Na turné bude slovenskú hudobníčku žijúcu v Bostone,  sprevádzať čisto ženské zoskupenie: Jen Morrison – gitara, Emily Smejkal – double bass,  Jazz Robertson – bicie. Hudobníčky sú profesionálky, ktoré hrajú jazz už dlhé roky. Vďaka jedinečnému zvuku a dlhoročným skúsenostiam dokáže tato rýdzo ženská kapela hrať na veľmi vysokej úrovni. Ľudmila sa narodila v roku 1982 v Bratislave, kde vyštudovala piano, jazzový spev a bicie. V zdokonaľovaní svojich hudobných znalostí pokračovala po štyri roky na American School of Modern Music v Paríži. Potom študovala hudbu na Berklee College of Music v Bostonu.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=sZGMpTAbLq8 [/youtube]

(ts)

REKLAMA

ijav-ucto

 

Populárne články