Connect with us

Kultúra

Don Quijote v podaní Kaisera a Lábusa rozosmial aj dojal

Published

on

Reklama

Lasica a Satinský si lepších interpretátorov svojho textu ani nemohli želať. Divadelnú hru, ktorej naštudovanie prerušila smrť, prispôsobila česká dvojica vlastnej poetike. Vznikol príbeh dvoch stratených existencií, ktoré nemajú nič iné, iba slávny román Miguela de Cervantesa.

[singlepic id=48266 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Don Quijote dokonale naplnil poslanie festivalu Piešťanské randezvous. Na pódiu Domu umenia sa 17. októbra symbolicky stretli českí a slovenskí herci. Diváci mohli počas celého predstavenia hľadať humor legendárnej dvojice Lasica a Satinský, ale Kaiser a Lábus im ponúkali vlastnú poetiku. Ich Quijote a Sancho sú beznádejní rojkovia, túžiaci po sláve a spravodlivosti. Ich boj s veternými mlynmi nie je márny. Im umožňuje prežívať dôstojný život a divákom pripomína, aké je dôležité nestrácať ideály.

Reklama

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus na pódiu predviedli, že sú skvelo zohraní a nič ich neprekvapí. Vo svojom hereckom prejave sa nebránili improvizácii, text si dokázali prispôsobiť tak, aby odkazoval aj na súčasnosť. Vo svoj prospech dokázali využiť aj vlastné prešľapy. Výsledkom bolo predstavenie, ktoré divákov rozosmialo a dojalo zároveň.

[nggallery id=2561]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMAijav-ucto

Populárne články