Connect with us

Kultúra

Hlavnou hrdinkou nového televízneho seriálu je Piešťanka

Published

on

Reklama

Televízia Joj dnes večer odvysiela prvý diel nového seriálu Dedičstvo, ktorého hlavnú postavu stvárňuje Piešťanka Zuzana Slámková. Herečka hornostredského divadla Dino zosobňuje americkú Slovenku Júliu Miller, ktorá prichádza do rodnej dediny svojich rodičov, aby si uplatnila nárok na vysnívané dedičstvo.

zuzana slamkova
Veľký Petrovec je na prvý pohľad obyčajná slovenská dedina. Má asi 1500 obyvateľov a všetko, čo dedina musí mať. Školu, zdravotné stredisko, krčmu, kostol a samozrejme futbalové ihrisko. Najmajetnejšou rodinou sú tu Petrovičovci. Vyžadujú si isté pravidlá, ktoré všetci musia rešpektovať. Do Petrovca však z Chicaga pricestuje americká Slovenka Júlia Miller. Tá pomery v rodnej dedine svojej babky ešte len musí spoznať. Okrem toho, že si chce uplatniť nárok na zdedený majetok, stretáva sa s množstvom obyčajných ľudí. Sú medzi nimi učiteľka Lydka, futbalový tréner Tóno, starosta Andrej a jeho dve dcéry Jana a Lucia, sanitkár Martin, miestny futbalový hrdina Filip, prezývaný Ronaldo, doktor, farár a jeho gazdiná Gitka, šéfujúca miestnym klebetniciam.

Reklama

Pre Zuzanu nie je hlavná úloha v Dedičstve prvou televíznou a filmovou skúsenosťou. Zahrala si Súdnej siene i v rozprávke Orest z rodu čarodejníkov. Niekoľko rokov už hrá aj s hornostredským divadlom Dino. Práve v regionálnych divadlách hľadala televízia nové tváre do svojho seriálu. „Načreli sme do divadiel mimo Bratislavy, najmä ochotníckych. Vzhľadom na to, že nakrúcanie bude ťažké a bude sa nakrúcať záberovo, vyberali sme ľudí, ktorí majú skúsenosti s kamerou,“ povedala scenáristka seriálu Kristína Cibulková.
Zuzana Slámková, stvárňujúca Júliu Miller, je milá a sympatická žena. Práve to sú črty, ktoré zdieľa plavovlasá herečka so svojou postavou: „Vždy mi hovoria, že som samaritánka. Keď som bola malé dieťa, zbierala som všetky možné zvieratká vonku, ale tá láska moja a nejaká tá empatia je aj voči ľuďom. Práve to mám spoločné s Júliou Miller,“ vraví Zuzana.
Podľa nej práve dobro a ochota pomôcť medzi ľuďmi chýba čoraz viac: „Mohol by to robiť každý človek, stačí minimum, kedy môžete komukoľvek pomôcť, aj cudziemu človeku. Toto by si ľudia mohli uvedomiť.“

Reklama

Zdroj: dedicstvo.joj.sk/red Foto: T. Hudcovič

REKLAMA

ijav-ucto

Populárne články