Connect with us

Aktuality

Grape: prvej polovici kraľovali Hurts

Published

on

Reklama

Dobré načasovanie festivalu zaručilo, že sa na piešťanské letisko podarilo prilákať kapely z budapeštianskeho Sigetu. V piatok 12. augusta to boli Hurts a Interpol.

[singlepic id=17680 w=320 h=240 float=right]Ťažko povedať, kto z nich mal byť väčšou hviezdou, ale podľa mnohých bolo vystúpenie Hurts o kategóriu lepšie. Skutočne súčasná hudba najlepších nováčikov minulého roka dostala aj tých, ktorí mali toto sintpopové duo zaškatuľkované ako 80´s revival. Atmosféra medzi divákmi už od prvých tónov svedčila o tom, že slovenské publikum si aktuálne hviezdy zaslúži. Dvaja kultivovaní páni a živá kapela, ktorá bola príliš v pozadí, rozdávali emócie a biele ruže. Po každej skladbe hodil jednu spevák Theo Hutchcraft medzi ľudí.

Reklama

[singlepic id=17735 w=320 h=240 float=right]Americká alternatíva Interpol predviedla pravdepodobne jeden zo svojich horších výkonov. Dav okolo hlavného pódia sa počas ich koncertu dokonca zmenšoval a tí, čo zostali, nemali silu vytlieskať si prídavok. Prekvapením boli švédski The Sounds. Speváčka Maja Ivarsson robila skvelú pódiovú show – vystavovala na obdiv svoj hlasový rozsah aj dlhé nohy, divákov rozospievala, koncert stále gradoval a preto mnohí ľutovali, že bol v ten deň na hlavnom pódiu posledný. Zachránili to však The Quemist. Britská fúzia tvrdého rocku a DnB zaplnila a roztancovala krytý stage, až sa to tam podobalo na obrovskú párty.

Z domácich kapiel prilákali najviac divákov Puding pani Elvisovej – speváčka Slivka na Grape oslávila svoje narodeniny. Dobrú formu potvrdil aj Hex a so svojimi farebnými zvukmi mali veľký úspech aj českí Midi Lidi.

Reklama

REKLAMA

Foto: Martin Palkovič

[nggallery id=1004]

Foto: Tomáš Halo

[nggallery id=1003]

Text: Martin Palkovič

 

Populárne články