Connect with us

Kultúra

Grape je otvorený, poďte sa na bicykloch pozrieť na súčasné hudobné hviezdy

Published

on

Reklama

Na piešťanské letisko od rána prúdia stovky mladých ľudí. Brány festivalu sa otvorili krátko po 12.00 h. Prvých návštevníkov areálu privítali organizátori Ján Trstenský a Juraj Podmanický oblečení podľa tohtoročného dress code – v slamených klobúkoch a montérkách. Šaty s témou „vidiek“ zatiaľ nikto okrem nich v areáli nemal, ale niektorí z účastníkov tvrdili, že sa prezlečú po postavení stanov.

[singlepic id=45677 w=320 h=240 float=left]

Reklama

Podľa slov organizátorov nie je Grape postavený na známych kapelách, ale na atmosfére. Každoročne do Piešťan aj tak pozýva veľké mená súčasnej hudobnej scény. Využíva fakt, že v rovnakom čase sa v Budapešti koná Sziget. Na letisku dnes uvidíme napríklad svetovo známeho street performera menom Dub FX, ktorý zahrá na budapeštianskom ostrove zajtra.

Grape má však oproti tomuto veľkému festivalu hneď niekoľko výhod. V areáli je všetko blízko, vládne v ňom priateľská rodinná nálada a účastníci sa môžu priamo stretnúť s účinkujúcimi. Napríklad v zóne workshopov varenia, pri kreslení portrétov alebo na špeciálnom pódiu, kde zahrajú skladby v akustických podobách.

Reklama

Okrem toho je tento festival priateľský k cyklistom, takže Pieštanci môžu bez obáv prísť na letisko na bicykloch, zaparkovať ich v strážených stojanoch a v prípade potreby využiť aj služby servisu.

[nggallery id=2439]

Foto: Martin Palkovič

Populárne články