Connect with us

Kultúra

Filmári pozývajú na premietanie a diskusiu o Meste snov

Published

on

Reklama

Dokumentárnu snímku Piešťany – Mesto snov, ktorú predstavili mladí filmári minulý rok v rámci osláv 900. výročia prvej písomnej zmienky o našom meste, opäť premietnu verejnosti na špeciálnej vianočnej projekcii vo štvrtok 18. decembra o 18,00 h v Piešťanskom informačnom centre. Súčasťou podujatia bude aj posedenie a diskusia s tvorcami dokumentu a jeho účinkujúcimi. 

431862_608643639146576_844673484_n

Reklama

Film Piešťany Mesto snov natočil tím v zložení: producent Michal Procházka, kameraman Filip Geschwandtner, režisér Michal Dvořák, kameraman Martin Vavro a verejnú premiéru  mal minulý rok na Námestí slobody počas City festu 18. mája.  V televíznom dokumente sa snažili filmári zachytiť najkrajšie  miesta Piešťan, a snímky sú poprekladané rozprávaním Piešťancov. O svojom meste rozprávajú napríklad Oľga Osvaldíková, Kornel Duffek či Darina Moravcová a ďalší. Za spracovanie dokumentu dostali tvorcovia aj mimoriadnu Cenu primátora za rok 2013.

Ako uviedli pri odovzdávaní ceny, dokument je určený predovšetkým Piešťancom, pretože chce priblížiť mesto jeho obyvateľom. Nemá tendenciu byt konfrontačným ani reklamným.  Podľa producenta Michala Procházku film dokáže zaujať rozličné spektrum divákov a nie je to náučný, ani historický dokument. Charakterizoval ho skôr ako uvoľňujúci a vtipný. Cieľom tvorcov podľa neho nebolo ani prikrášľovanie, ktoré by malo prilákať zahraničných turistov.  Chceli by ho však dostať medzi široké publikum, preto na film dostal licenciu aj Rezort Piešťany, ktorý ho púšťa na svojom stánku počas veľtrhov cestovného ruchu.

Reklama

PN mesto snov pozvanka email

Vianočné posedenie a debatu s tvorcami filmu bude moderovať „hrdý Piešťanec“, líder kapely Slniečko Peter Remiš.

(red, Zdroj: archív www.pnky.sk)

REKLAMA
Plesen_banner w

 

Populárne články