Connect with us

Kultúra

Film Piešťany, mesto snov chcú dostať medzi ľudí

Published

on

Reklama

Tvorcovia dokumentu, v ktorom vystupuje široká plejáda osobností, skutočne považujú Piešťany za mesto snov. Športovci, historici, hudobníci, primátor, ale aj opravár bicyklov v ňom definujú prečo je naše mesto príťažlivé a v čom je zaujímavé.

MP 03-14-14 107388Zľava: Producent Michal Procházka, kameraman Filip Geschwandtner, primátor Remo Cicutto, režisér Michal Dvořák, kameraman Martin Vavro

Reklama

„Pre mňa to bola výzva vystihnúť Piešťany cez znalosti miestnych ľudí,“ povedal režisér Michal Dvořák krátko po odovzdávaní Cien primátora za rok 2013. Film mal premiéru v lete na preplnenom Námestí slobody. Na ocenenie ho však nikto nenominoval. Remo Cicutto sa napriek tomu rozhodol tvorcov aspoň symbolicky odmeniť.

„Film chceme dostať medzi ľudí, s tým, že máme fyzicky vyrobených 6-tisíc kusov DVD. Nechceli sme ho iba zavesiť na niektorú webovú stránku, ale fyzicky dostať medzi ľudí,“ vysvetlil producent Michal Procházka. Dodal, že momentálne hľadajú distribučné kanály. „Mohla by ním byť Revue Piešťany, ale dalo by sa to aj s napojením na hokejovú extraligu,“ naznačil producent.

Reklama

REKLAMA

Banner_skriabanie

Nevylúčil, že ho v budúcnosti uvidia aj diváci TV Karpaty alebo čitatelia portálu PNky. „V pondelok prebehla projekcia na špeciálnej škole Valová a radi by sme v pokračovali v premietaní na školách. Myslíme si, že to môže byť zaujímavé pre bežných Piešťancov,“ pokračoval Michal Procházka.

Film podľa jeho slov dokáže zaujať široké spektrum divákov. Nie je to náučný, ani historický dokument. Charakterizoval ho skôr ako uvoľňujúci a vtipný. Cieľom tvorcov podľa neho nebolo ani prikrášľovanie, ktoré by malo prilákať zahraničných turistov. Napriek tomu na film dostal licenciu Rezort Piešťany, ktorý ho púšťa na svojom stánku počas veľtrhov cestovného ruchu.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=DQ35xUCBYMo[/youtube]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články